Kategória receptov: <span>Chlieb a pečivo</span>

Home / Chlieb a pečivo
Maslové slané pečivo
Recept

Maslové slané pečivo

Čo by ste povedali na slané pečivo, ktoré je tak mäkké a voňavé, že mu neviete odolať a máte ho chuť zjesť ešte prv, než vychladne? Mám presne taký recept a verte, že keď toto pečivo ochutnáte, určite sa k receptu čoskoro opäť vrátite. Suroviny naň máte určite doma, tak sa rovno do toho pustite....

Kvásková pizza v sladkej verzii
Recept

Kvásková pizza v sladkej verzii

Táto kvásková pizza v sladkej verzii je niečo, čo odporúčam vyskúšať. Môj mužko je celkom “konzervatívnyô, čo sa jedla týka, ale keď ochutnal tento môj výtvor, povedal: to je fakt že dobré! A to už je čo povedať. Cesto podľa tohto receptu sa dá využiť aj na klasickú pizzu, ale niekedy je dobré trochu vybočiť...

Kváskové buchty s makom
Recept

Kváskové buchty s makom

Môj najnovší recept na kváskové buchty s makom vznikol veľmi spontánne. Na bicyklovačke som obdivovala rozkvitnuté kvety divého maku a fantázia mi hneď začala pracovať. Už som ich videla vo váze na stole v kuchyni a hneď sa pri nich zjavili makové buchty posypané cukrom. Prišla som teda domov, dokŕmila kvásky a na druhý deň...

Kváskový koreň
Recept

Kváskový koreň

Pod zvláštnym názvom kváskový koreň sa skrýva pomerne jednoduchý ale veľmi chutný kváskový chlebík. Dal by sa nazvať až rustikálnym. Najväčší podiel práce na ňom spraví čas. Dobre vykysnuté a vyzreté kváskové cesto, ktorého základom je ražný kvások, sa pečením premení do výdatného chlebíka, ktorý bude všetkým chutiť. Ak náhodou nekváskujete, kvások nahraďte v recepte...

Takmer zabudnuté recepty
Recept

Takmer zabudnuté recepty

Pečenie je vášeň a verím, že ak súhlasíte, tak sa vám zídu dobré recepty. Recepty, ktoré sa stali “evergrínmi”, recepty, ktoré odolali času a prežívajú stáročia. Prečo? Pretože sú poctivé, v svojej podstate jednoduché a najmä – dobré. A o to ide, no nie? Pečeniu a zbieraniu receptov sa venujem už roky a povedala som...

Bryndzové pagáče bez kysnutia
Recept

Bryndzové pagáče bez kysnutia

Tieto bryndzové pagáče bez kysnutia sú presne tým “zájedkom”, ktorý dobre padne na pohostenie návštevy. Výborne sa hodí k nápojom a ak náhodou niečo ostane, na raňajky – ako keby našiel. Napriek tomu, že sú nekysnuté, sú nadýchané, vďaka prekladaniu krásne nalístkované a neobschnú ani na druhý – tretí deň. Vyskúšajte môj recept!

Domáci toastový chlieb
Recept

Domáci toastový chlieb

Dnešný recept na domáci toastový chlieb je vlastne receptom na univerzálne pečivové cesto, ktoré som pripravila pomocou metódy tangzhong. Jej základom je len jeden jednoduchý krok navyše, ktorý zvládne urobiť každý. A vďaka nemu je výsledné cesto neuveriteľne jemné a nadýchané a pečivo – ako obláčik. Ja som z cesta napiekla domáci toastový chlieb a...

Domáce bosniaky z kvásku
Recept

Domáce bosniaky z kvásku

Poznáte pečivo zvané bosniaky? Pamätám si, že po revolúcii v našej dedine otvorili mliekareň, v ktorej nebolo síce veľa tovaru, ale mali tam dve veci (mimo iných zopár drobností), ktoré som milovala a dodnes milujem. Acidofilné mlieko v sklenej fľaši a veľké, chrumkavé bosniaky, na povrchu posypané rascou a soľou. A to boli moje desiate....

Kváskové uzly s fetou a sezamom
Recept

Kváskové uzly s fetou a sezamom

Nový mesiac, nový kváskový recept. Tentoraz som napiekla nadýchané kváskové uzly s fetou a sezamom. Ak ste priaznivcami kváskovania, tak len pripomínam, že každý mesiac pribudne na mojej stránke nový kváskovací recept, ktorý pripravujem zo slovenských múk – Múky na kváskovanie od Penamu. Vyskúšajte aj môj najnovší recept, výborná vec na raňajky či desiatu.