Kategória receptov: Čokoládové

Home / Čokoládové
Paris Brest z odpaľovaného cesta s arašidmi
Recept

Paris Brest z odpaľovaného cesta s arašidmi

Paris Brest je francúzsky dezert pomenovaný podľa cyklistických pretekov na trase medzi mestami Paríž a Brest. Samotný tvar koláčikov má symbolizovať bicyklové koleso. Nám pripomínajú naše odpaľované venčeky, len sú oveľa väčšie. Plnku si do nich môžete spraviť ľubovoľnú, my sme stavili na naše obľúbené arašidy. A tak sme Paris Brest preonáčili do orieškova. Ak...

Klasická mramorová bábovka
Recept

Klasická mramorová bábovka

Táto mramorová bábovka je pre nás najlepšia na svete. Piekavala ju naša babka, naša maminka a pečie ju aj naša krstná. Dnes vám ponúkame náš rodinný recept, ktorý je rokmi overený a mnohokrát odskúšaný, ochutnaný. Dokonca ho poznajú už aj mnohí z vás a neskromne povieme, že sa ujal, pretože je fakt skvelý. Ak pre...

Mrežovník s hruškami, čokoládou a kakaom
Recept

Mrežovník s hruškami, čokoládou a kakaom

Ked vám v záhrade začnú padať hrušky polozrelé, škoda je ich len tak nechať. Pekne sme ich pozbierali a ked sme zistili, že ešte im nejaký ten dník zretia chýba, povedali sme si, že takú ešte nepísali, aby segry nejaký recept nevykúzlili. Upiekli sme voňavý mrežovník z kakaového cesta, s hruškovou plnkou a strúhanou čokoládou....

Chrumkavé keksíky s marcipánovo čokoládovou plnkou
Recept

Chrumkavé keksíky s marcipánovo čokoládovou plnkou

Tieto chrumkavé keksíky sme upiekli pre našu malú kamarátku Te-te, mala narodeniny, parádnu detskú diskotéku a tak sme jej k darčeku priniesli aj dezert. Po keksíkoch sa len tak zaprášilo, niet sa čomu čudovať, lebo keď si predstavíte chrumkavé keksíky z perníkového cesta, plnené marcipánovo čokoládovou plnkou, tak sa vám začnú zbiehať v ústach slinky....

Makrónky z mandľovej múky
Recept

Makrónky z mandľovej múky

Dobrá rada na úvod: výzor (vzhľad) nie je dôležitý, chuť je! Makrónky sú (aspoň pre nás) najvyššou métou, ktorú sa nám v cukrárčine čiastočne podarilo zdolať. Trvalo nám veľmi dlho, kým sme sa ich naučili robiť, ale stali sa našou vášňou a námaha stála za to. Prv, než sa pustíte do pečenia, prečítajte si podrobne celý recept . Dobrá...

Sacherova torta podľa originál receptu
Recept

Sacherova torta podľa originál receptu

Prvá Sacherova torta sa nám podarila ešte v roku 2015, keď sme začínali s receptami. Odvtedy sme ju upiekli veľmi veľakrát, recept odskúšalo mnoho našich známych a fanúšikov a Sacherka sa  teší aj naďalej veľkej priazni. Jej príprava je celkom jednoduchá a rýchla a ak si dáte záležať na kvalitných surovinách, budete si aj vy...

Perníkové rezy s čokoládovou polevou
Recept

Perníkové rezy s čokoládovou polevou

Perníkové rezy sú dôkazom toho, že keď použijeme pri pečení trochu predstavivosti, vieme si spestriť sviatky, oslavy ale aj všedný deň. Perníky alebo medovníky nemusia byť vždy len vo forme drobných koláčikov. Perníky môžeme vyliať na plech a upiecť ich hneď pre celú armádu, alebo zvolíme elegantný prístup a upečieme si perníky vo forme rezov....

Penové kornútky na spôsob zmrzliny
Recept

Penové kornútky na spôsob zmrzliny

Penové kornútky nemajú so zmrzlinou v skutočnosti nič spoločné, teda okrem výzorovej podobnosti. Patria medzi tie recepty, po ktorých rady siahneme, keď nám ostanú z iného pečenia vaječné bielky. Aj keď sa síce dajú zmraziť, lepšie je použiť ich začerstva. A toto je jeden zo spôsobov. My ich podomácky voláme zimné zmrzlinky, lebo v lete...