Kategória receptov: koláče

Home / koláče
Veľkonočný mazanec s mandľovými lupienkami
Recept

Veľkonočný mazanec s mandľovými lupienkami

Cesto na mazanec je veľmi podobné, ak nie identické s vianočkovým. Aj my sme v našom recepte vychádzali zo starého vianočkového receptu. Výsledok bol, podobne ako pri vianočke, nad naše očakávania. Mäkulinké nadýchané cesto, voňajúce po citróne, s jemným nádychom rumu z hrozienok. Presne ako by ste očakávali. Či už si tento mazanec upečiete ako...

Anízové keksíky alebo domáce Marína kekse
Recept

Anízové keksíky alebo domáce Marína kekse

Keď si napečiete tieto anízové keksíky, môžete ich uschovať na dlhý čas v sklenenej nádobe a keď vás pochytí chuť niečo dobré si namočiť do kávy, čaju, alebo zabaliť deťom na výlet, máte ich rovno po ruke. Veľmi jednoduchý recept, len zmiešate, vytvarujete a upečiete. Nepotrebujete k tomu ani špeciálne suroviny, ak dobre počítame, stačia...

Éclairs jahodové koláčiky z odpaľovaného cesta
Recept

Éclairs jahodové koláčiky z odpaľovaného cesta

Ide jar, treba si napiecť nejaké dobré jahodové koláčiky a užiť si vôňu a chuť prvého ovocia. Kto miluje jahody a už sa ich dosýtosti najedol za čerstva, môže ich pre zmenu použiť v dobrom dezerte. Napríklad podľa nášho receptu. Koláčiky z odpaľovaného cesta, ktoré sa volajú éclairs, s lahodným žĺtkovým krémom, šľahačkou a čerstvými...

Makový koláč s jahodami pod sklom
Recept

Makový koláč s jahodami pod sklom

Akýkoľvek makový koláč sme napiekli, vždy mal úspech. Najčastejšie asi pečieme klasický makovník alebo makovú tortu s malinami. Teraz sme skúsili skombinovať mak a jahody a povieme vám otvorene, je to fakt veľmi dobrá kombinácia. Tento svieži jarný makový koláč s jahodami si určite napečte aj vy, neoľutujete. 

Jogurtový koláč s ríbezľami a perníkovým cestom
Recept

Jogurtový koláč s ríbezľami a perníkovým cestom

Jogurtový koláč s ríbezľami na perníkovom ceste, ktorý vám dnes predstavujeme, zvykneme piecť iba v sezóne čerstvého ovocia. Je ľahký, osviežujúci a najlepšie sa pojedá vonku, pod stromami, na tráve, na pikniku. Ale nič vám nebráni v tom, upiecť si ho napríklad aj dnes. A ak nebudete mať po ruke ríbezle, nahraďte ich iným ovocím....

Jednoduchý bezlepkový orechový koláč
Recept

Jednoduchý bezlepkový orechový koláč

Doma v chladničke som našla zopár bielkov a keďže sa mi zrovna nechcelo piecť makróny a cukrové pusinky mám uložené v krabičke do zásoby, trochu som sa pohrala s jedným obľúbeným receptom a vyšiel z toho výborný orechový koláč. Veľmi jednoduchý, bezlepkový (čakala som totižto dve bezlepkáčky na návštevu) a vďaka citrónovej poleve veľmi svieži....

Cookies s čokoládou a mätou
Recept

Cookies s čokoládou a mätou

Cookies sú šikovné koláčiky, ktoré napečiete a môžete ich vziať so sebou kdekoľvek. Na výlet, do školy či práce na desiatu alebo ich proste rovno zjete. Náš recept ponúka viacero variácií. Základný recept je na čokoládové cookies s mätou, ale jednoducho si môžete pretvoriť na orieškové alebo cookies so sušenými brusnicami a bielou čokoládou. Ako...

Prekladaný bryndzový koláč
Recept

Prekladaný bryndzový koláč

Sú také dni, kedy si poviem, že dnes nepečiem. Aj dnes taký bol. S ruksakom na pleciach som vyzdvihla decká zo školy a škôlky, pridali sa ešte ďalšie dve kamarátky s deťmi a išli sme spolu do lesa na snežienky a pozrieť, či už náhodou nerastie medvedí cesnak. Deti sa krásne vybehali, vykričali, nazbierali zopár...

Fašiangové šišky s pivom
Recept

Fašiangové šišky s pivom

Samé sme prekvapené, koľko variácií na recepty na fašiangové šišky existuje. Dnes sme skúšali jeden špeciálny recept, ktorý obsahuje ako tekutinu pivo. Nie vodu, nie mlieko, ako je bežné, ale pivo. Tak si vravíme, stojí to za pokus. Zamiesili sme, počkali, kým vykysne, vysmažili, naplnili domácim lekvárom z čiernych ríbezlí a obalené v škoricovom cukre...

Brioška a univerzálne cesto na jemné sladké pečivo
Recept

Brioška a univerzálne cesto na jemné sladké pečivo

Viete, čo to je brioška? Brioška je typ sladkého kysnutého pečiva, ktoré obsahuje maslo a vajíčka, niečo na spôsob našej vianočky. Originálna brioška sa pripravuje dlho, cesto kysne pomaly, mnohokrát v chlade a výsledná konzistencia je vďaka tomu nadýchaná a mäkučká. My dnes máme pre vás jednoduchší recept, ktorý ale tak či tak vyžaduje trpezlivosť,...