Kategória receptov: Kysnuté

Home / Kysnuté
Prekladaný bryndzový koláč
Recept

Prekladaný bryndzový koláč

Sú také dni, kedy si poviem, že dnes nepečiem. Aj dnes taký bol. S ruksakom na pleciach som vyzdvihla decká zo školy a škôlky, pridali sa ešte ďalšie dve kamarátky s deťmi a išli sme spolu do lesa na snežienky a pozrieť, či už náhodou nerastie medvedí cesnak. Deti sa krásne vybehali, vykričali, nazbierali zopár...

Fašiangové šišky s pivom
Recept

Fašiangové šišky s pivom

Samé sme prekvapené, koľko variácií na recepty na fašiangové šišky existuje. Dnes sme skúšali jeden špeciálny recept, ktorý obsahuje ako tekutinu pivo. Nie vodu, nie mlieko, ako je bežné, ale pivo. Tak si vravíme, stojí to za pokus. Zamiesili sme, počkali, kým vykysne, vysmažili, naplnili domácim lekvárom z čiernych ríbezlí a obalené v škoricovom cukre...

Brioška a univerzálne cesto na jemné sladké pečivo
Recept

Brioška a univerzálne cesto na jemné sladké pečivo

Viete, čo to je brioška? Brioška je typ sladkého kysnutého pečiva, ktoré obsahuje maslo a vajíčka, niečo na spôsob našej vianočky. Originálna brioška sa pripravuje dlho, cesto kysne pomaly, mnohokrát v chlade a výsledná konzistencia je vďaka tomu nadýchaná a mäkučká. My dnes máme pre vás jednoduchší recept, ktorý ale tak či tak vyžaduje trpezlivosť,...

Šišky bez kysnutia
Recept

Šišky bez kysnutia

Ak nemáte čas alebo sa vám jednoducho nechce chystať kysnuté cesto, môžete si spraviť šišky bez kysnutia. Chutiť vám budú rovnako dobre, len ich budete mať spravené rýchlejšie, než by ste čakali. A vďaka čomu budú aj nekysnuté šišky nadýchané a mäkké? Vďaka acidofilnému mlieku. Presvedčte sa sami.

Šišky s nugátovou plnkou
Recept

Šišky s nugátovou plnkou

Niektoré veci sú tak dobré, že si ich človek rád dopraje aj mimo sezóny. Šišky sa tradične pečú najmä počas Fašiangov, teda od Troch kráľov až do Veľkej noci, zjednodušene povedané. Lenže, Fašiangy – nefašiangy, my si šišky upečieme, resp.usmažíme kedykoľvek na ne dostaneme chuť. V našom receptovom archíve máme fakt veľa druhov šišiek, od...

Nadýchaná banánová vianočka
Recept

Nadýchaná banánová vianočka

Na Vianoce musí byť vianočka. Čo takto ale banánová vianočka? Nechceme vás nudiť dlhými príbehmi, ale tento recept vznikol náhodou. Boli sme celá rodia doma chorí a ja som po obede upratovala kuchyňu. A všimla som si, že máme štyri prezreté banány, ktoré bolo treba buď šikovne spotrebovať alebo čoskoro vyhodiť. A kedže sa fakt...

Kysnuté zemiakové žemle
Recept

Kysnuté zemiakové žemle

Keď vám ostanú z obeda zemiaky a neviete, čo s nimi, nevyhadzujte ich. Varené zemiaky sa dajú totižto vždy šikovne spracovať. Napríklad sa dobre hodia do chlebového alebo pečivového cesta. My sme tie naše zmiešali s múkou a inými prísadami a vytvorili sme z nich krásne zemiakové žemle s chrumkavou kôrkou. Keďže zemiaky tvoria dominantnú...

Zemiakové pagáče od Sisters Bakery
Recept

Zemiakové pagáče od Sisters Bakery

Dnes vám dáme overený návod na to, ako si doma pripraviť mäkké, krásne nalístkované zemiakové pagáče. Tieto obľúbené slané pečivká si pripravíte jednoducho a budete na ne potrebovať len zopár ingrediencií, ktoré máte s najväčšou pravdepodobnosťou doma po ruke. Dlho vydržia mäkké a padnú vám vhod aj na raňajky alebo desiatu.

Tradičný skalický trdelník
Recept

Tradičný skalický trdelník

Ak nás sledujete na Instagrame, určite ste zaregistrovali viacero príspevkov prezentujúcich tradičný trdelník. Recept sme cibrili a cibrili, testovali a skúšali, kým sme si neboli isté, že je bezchybný a funguje. Je pôvodný, zo Skalice a tento trdelník chutí tak, ako kedysi tie poctivé trdelníky, čo ste si občas mohli kúpiť v stánku. Nie ako...

Rustikálne žemle kysnúce cez noc
Recept

Rustikálne žemle kysnúce cez noc

Každej trochu praktickej (rozumej = občas lenivej) gazdinke sa bude hodiť tento recept na rustikálne žemle, ktoré kysnú cez noc. Okrem toho, že sú fakt dobré, na povrchu chrumkavé a vo vnútri mäkkučké, nie je s nimi skoro žiadna práca. Nepotrebujete žiadne extra náradie, zručnosti alebo suroviny. Verte tomu, že si ich viete pripraviť už...