Kategória receptov: slané

Home / slané
Jednoduché tvarohové tyčinky
Recept

Jednoduché tvarohové tyčinky

Niekedy je dobré preložiť to sladké pečenie slaným. Tvarohové tyčinky na slano sú správnou voľbou, ak čakáte návštevu a na poslednú chvíľu zistíte, že im k tomu vínu alebo pivu nemáte čo ponúknuť. Na ich prípravu aj pečenie nebudete potrebovať viac než asi pol hodinu času. Cesto, z ktorého ich pečieme, je vďaka tuku a...

Kysnuté zemiakové žemle
Recept

Kysnuté zemiakové žemle

Keď vám ostanú z obeda zemiaky a neviete, čo s nimi, nevyhadzujte ich. Varené zemiaky sa dajú totižto vždy šikovne spracovať. Napríklad sa dobre hodia do chlebového alebo pečivového cesta. My sme tie naše zmiešali s múkou a inými prísadami a vytvorili sme z nich krásne zemiakové žemle s chrumkavou kôrkou. Keďže zemiaky tvoria dominantnú...

Zemiakové pagáče od Sisters Bakery
Recept

Zemiakové pagáče od Sisters Bakery

Dnes vám dáme overený návod na to, ako si doma pripraviť mäkké, krásne nalístkované zemiakové pagáče. Tieto obľúbené slané pečivká si pripravíte jednoducho a budete na ne potrebovať len zopár ingrediencií, ktoré máte s najväčšou pravdepodobnosťou doma po ruke. Dlho vydržia mäkké a padnú vám vhod aj na raňajky alebo desiatu.

Rustikálne žemle kysnúce cez noc
Recept

Rustikálne žemle kysnúce cez noc

Každej trochu praktickej (rozumej = občas lenivej) gazdinke sa bude hodiť tento recept na rustikálne žemle, ktoré kysnú cez noc. Okrem toho, že sú fakt dobré, na povrchu chrumkavé a vo vnútri mäkkučké, nie je s nimi skoro žiadna práca. Nepotrebujete žiadne extra náradie, zručnosti alebo suroviny. Verte tomu, že si ich viete pripraviť už...

Alsaský osúch
Recept

Alsaský osúch

Už ste niekedy jedli alsaský osúch? Je to niečo medzi kysnutým osúchom naslano a pizzou. Najčastejšie ho nájdete v slanej podobe so smotanou, slanikou a cibuľkou, je však na vás, čo všetko naň naukladáte. Rajčiny, syr či bylinky, ale dovolená je aj sladká verzia, ako napríklad slivky so škoricou. Výborne sa hodia k vínu alebo...

Kváskový chlieb s tekvicou a tekvicovými semiačkami
Recept

Kváskový chlieb s tekvicou a tekvicovými semiačkami

Ak ste fanúšikom kváskovania, máme pre vás ďalší odskúšaný a najmä chutný recept na domáci chlieb. Tentoraz vám predstavujeme kváskový chlieb s tekvicou a tekvicovými semiačkami. Ak sa vám zvykne v záhrade premnožiť tekvica (ideálne hokaido alebo maslová), toto je spôsob, ako ju môžete spotrebovávať celý rok bez toho, aby ste o nej vedeli :-)....

Chrumkavé žemličky z kvásku
Recept

Chrumkavé žemličky z kvásku

Kváskovanie nás baví už nejaký ten čas. Chrumkavé žemličky sú jedným z receptov, na ktorý sme prišli počas našich kváskovacích pokusov a musíme povedať, že aj keď nad nimi strávite trochu viac času ako je bežné, výsledkom sú úžasné domáce žemle, pečivká, či ako ich nazveme. Na povrchu chrumkavé (aj na druhý deň) a vo...

Bavorské pečivo so semiačkami
Recept

Bavorské pečivo so semiačkami

Bavorské pečivo má svoju typickú prípravu, kedy sa vykysnuté kúsky cesta ponárajú do lúhového kúpeľa zo sódy bikarbóny. Vďaka tomu sa na ich povrchu spraví lesklá škrupinka a pečivká nadobudnú aj špecifickú nezameniteľnú chuť. Tieto konkrétne pečivká sme vylepšili rôznymi semiačkami, makom, ľanovými či sézamovými semiačkami alebo hrubozrnnou soľou. Ak máte, nebojte sa použiť napríklad...

Slané praclíky, výborné k nápojom
Recept

Slané praclíky, výborné k nápojom

Slané praclíky, ktoré vám dnes predstavujeme, sme raz ochutnali a keďže boli fantastické, pýtali sme si recept. Ale recept nám nechceli dať, vraj je tajný. Verte ale, že niet takej veci ako tajný recept, v dnešnej dobe sa dá dohľadať a vysnoriť akýkoľvek recept si zmyslíme :-). Tak sme hľadali a pátrali, až sme sa...

Nemecké rožky – jemné raňajkové pečivo
Recept

Nemecké rožky – jemné raňajkové pečivo

Tieto rožky sú príjemnou zmenou oproti tradičnému raňajkovému pečivu. Sú pripravené z jemného kysnutého cesta, kde sa kombinuje biela a celozrnná pšeničná múka. Dobre nakysnuté cesto sa vytvaruje do malých rožtekov, ktoré sa potrú vajíčkom a posypú sézamom. Po upečení krásne chrumkajú po zahryznutí a vo vnútri sú mäkučké.