Kategória receptov: <span>slané</span>

Home / slané
Celozrnný chlieb na toastovanie s medom a vločkami
Recept

Celozrnný chlieb na toastovanie s medom a vločkami

Naše deti milujú toasty. Preto som im začala piecť tento celozrnný chlieb na toastovanie. Viem, čo je v ňom a spokojné sú aj deti, pretože im veľmi chutí. Vďaka medu je jemne nasladlý, ale zároveň sa hodí aj na slané použitie. Mäkký, nadýchaný, správne namiešaný – presne taký, aký by mal byť dobrý raňajkový chlebík...

Kváskový receptár pre vás od nás
Recept

Kváskový receptár pre vás od nás

Ahojte, kto by chcel náš nový Kváskový receptár? Kváskovanie sa stalo novým trendom, ktorý sleduje čím ďalej, tým viac ľudí. A ja sa im nedivím. Sama kváskujem už niekoľko rokov a vytváram aj kváskové recepty. Najradšej pracujem s ražným kváskom, ktorý si pestujem už od roku 2016 a dobre sa mu darí. Chlieb v obchode...

Newsletter Sisters Bakery – Recepty do vašej mailovej schránky
Recept

Newsletter Sisters Bakery – Recepty do vašej mailovej schránky

Ahojte, takmer každý týždeň pre vás pripravíme chutný a fungujúci recept, ktorý sa oplatí vyskúšať. Ak ste na našich sociálnych sieťach, nájdete tam vždy príspevok, vďaka ktorému sa jednoducho prekliknete na najnovší recept. Ale aj silný používatelia sietí raz za čas premeškajú nejakú tu novinku. Máme na to ale riešenie. Newsletter Sisters Bakery s príznačným názvom...

Čokoládový zákusok s čučoriedkami
Recept

Čokoládový zákusok s čučoriedkami

Čo je lepšie ako čokoládový zákusok? No predsa, čokoládový zákusok s čučoriedkami. Tento krásne vyzerajúci a ešte lepšie chutiaci dezert vôbec nie je náročný na prípravu. Zvládne ho aj menej skúsená gazdiná alebo menej skúsený gazda. My sme k čokoláde pridali na osvieženie čerstvé čučoriedky a verte, že to bol správny krok. Takto chutí čokoládový...

Grahamové rožky s kefírom
Recept

Grahamové rožky s kefírom

Keď sme boli malé, naša babka si na raňajky väčšinou dávala grahamové rožky. Natrela si ich maslom alebo trojuholníkovým syrom a pila k tomu kávu. Pamätám si to ako dnes. Ako deťom nám grahamové rožky chutili menej ako tie klasické, biele, dnes sa ale snažíme deťom prepašovať do pečiva aj trochu celozrnnej múky a fakt...

Domáca ciabatta
Recept

Domáca ciabatta

Kto nás pozná vie, že sme veľkými milovníčkami domáceho pečiva. A k tomu patrí aj dobrá ciabatta. Pečivo z bielej múky s tuhšou chrumkavou kôrkou a nadýchanou “dierkovou” striedkou. Ak plánujete grilovačku, “hecnite” sa a namiesto chleba z obchodu si upečte domácu ciabattu. Verte, že si ju vychutnáte napríklad len tak, že si ju budete...

Hotdogové rožky so sezamom
Recept

Hotdogové rožky so sezamom

Nápad napiecť si domáce hotdogové rožky vznikol veľmi zaujímavo. Už dávnejšie som pracovala na recepte, ktorý by som vám ponúkla, ale nejako som ich nikdy nestihla odfotiť v takej formy, aby bola fotka dostatočne reprezentatívna. Až ma jedna blogerská kolegyňa na Instagrame vyzvala navariť niečo s deťmi. A keďže som zrovna v tom čase plánovala...

Kváskové pagáče s oškvarkami
Recept

Kváskové pagáče s oškvarkami

Máte radi kváskové recepty? Potom vás určite potešia tieto kváskové pagáče s oškvarkami. Krásne nalístkované, dochutené domácimi oškvarkami, perfektne sa hodiace napríklad k bielemu vínku. Ale aj na raňajky k čaju vám spravia dobrú službu. Ak náhodou nekváskujete, v našom archíve nájdete recept aj na klasické drožďové pagáče, na konci receptu ponúkame zopár odkazov.

Kaiserky – domáce žemle
Recept

Kaiserky – domáce žemle

Chuť, vôňa a kvalita doma upečeného pečiva je pre mňa tak silná motivácia, že neváham prípravou domáceho pečiva stráviť v kuchyni trochu viac času ako je priemer. Nedávno som upiekla na raňajky kaiserky. Bola to celkom zábava, lebo som si na dvojitej dávke cesta nacvičovala podľa videa pekárskeho majstra, ako ručne poskladať kaiserky do ich...

Dalmánky – ražné chrumkavé žemličky
Recept

Dalmánky – ražné chrumkavé žemličky

Poznáte dalmánky? Sú to ražné žemličky podlhovastého tvaru a my máme pre vás hneď dve verzie receptu na toto pečivo. Jedna je klasická, drožďová, druhá je kvásková. Výsledkom oboch bude pečivo, ktoré bude mať chrumkavú kôrku a pravidelnú hustejšiu striedku. Upečte si ich a vychutnajte tak ako my, natreté maslom a posypané mladou pažítkou.