Kategória receptov: zákusky

Home / zákusky
Slávnostný makový koláč s bielkovou penou
Recept

Slávnostný makový koláč s bielkovou penou

Tento krásny a úžasne chutný makový koláč sme raz dávno pripravovali pre Billu ako video recept a mali sme možnosť spolupracovať na príprave s jedným fotografom, ktorý je majstrom svojho remesla. V priestrannom fotoštúdiu sme sa nevedeli vynadívať na všetky rekvizity, ktoré človek potrebuje k príprave koláčikov a najmä k ich servírovaniu. Možnosť spolupracovať s...

Plnené trubičky s pralinkovým krémom
Recept

Plnené trubičky s pralinkovým krémom

Plnené trubičky sú prísľubom malého dezertu, ktorý v sebe skrýva dobrú plnku. Tak ako naše. Kakaové krehké cesto naplnené neskutočne dobrou pralinkovou plnkou, ktorú sme si poctivo doma pripravili z lieskovcov a karamelu. Poliate čokoládou a dozdobené mandľovými lupienkami. Keď chcete pripraviť na nejaký sviatok tip top dezert, siahnite po tomto recepte.

Tekvicová roláda s plnkou z čerstvého syra
Recept

Tekvicová roláda s plnkou z čerstvého syra

Pridávame ešte jeden tekvicový recept. V plnej svojej kráse sa vám predstavuje tekvicová roláda s veľmi dobrou plnkou. Ak si myslíte, že nastal čas vyskúšať nejaký nový, „neokukaný“ recept, tak potom určite upečte túto roládu. Podľa nás sú tekvice podceňované. Nie všetky, ale napríklad taká maslová tekvica sa dá nádherne využiť pri pečení bez toho,...

Paris Brest z odpaľovaného cesta s arašidmi
Recept

Paris Brest z odpaľovaného cesta s arašidmi

Paris Brest je francúzsky dezert pomenovaný podľa cyklistických pretekov na trase medzi mestami Paríž a Brest. Samotný tvar koláčikov má symbolizovať bicyklové koleso. Nám pripomínajú naše odpaľované venčeky, len sú oveľa väčšie. Plnku si do nich môžete spraviť ľubovoľnú, my sme stavili na naše obľúbené arašidy. A tak sme Paris Brest preonáčili do orieškova. Ak...

Maková roláda so slivkovým lekvárom a mascarpone krémom
Recept

Maková roláda so slivkovým lekvárom a mascarpone krémom

Ak patríte k milovníkom makových koláčov, skúste túto vydarenú kombináciu. Maková roláda so slivkovým lekvárom a nadýchaným mascarpone krémom chutí výborne a určite si ju zaradíte medzi top makové recepty. Poliata horkou čokoládou je neodolateľná!  Sezóna sliviek už začala, tak sa pustite do toho.

Chrumkavé keksíky s marcipánovo čokoládovou plnkou
Recept

Chrumkavé keksíky s marcipánovo čokoládovou plnkou

Tieto chrumkavé keksíky sme upiekli pre našu malú kamarátku Te-te, mala narodeniny, parádnu detskú diskotéku a tak sme jej k darčeku priniesli aj dezert. Po keksíkoch sa len tak zaprášilo, niet sa čomu čudovať, lebo keď si predstavíte chrumkavé keksíky z perníkového cesta, plnené marcipánovo čokoládovou plnkou, tak sa vám začnú zbiehať v ústach slinky....

Punčový rez s malinovým sirupom a rumom
Recept

Punčový rez s malinovým sirupom a rumom

Zistili sme, že nájsť recept na dobrý punčový rez nie je vôbec jednoduché. Už dlhšiu dobu sme skúšali rôzne recepty a ich obmeny, až sme náhodou objavili, že naša susedka upiekla punčák a vyzeral hriešne dobre. Tak sme ju poprosili o recept, viackrát sme ho odskúšali a presvedčili sme sa, že toto je punčový rez,...

Piškótový koláč v zelenom  s jahodami
Recept

Piškótový koláč v zelenom s jahodami

Receptov na piškótový koláč je asi milión. Videli ste už ale piškótový koláč v zelenom šate? A nebojte sa, nie sú v tom priemyselné triky v podobe potravinového farbiva pridaného do cesta. Toto cesto sme zafarbili stopercentne prírodne a prekvapí vás aj to, čím sme ho zafarbili. Zeleninou. Ak máte po ruke špenát, použite špenát,...

Makrónky z mandľovej múky
Recept

Makrónky z mandľovej múky

Dobrá rada na úvod: výzor (vzhľad) nie je dôležitý, chuť je! Makrónky sú (aspoň pre nás) najvyššou métou, ktorú sa nám v cukrárčine čiastočne podarilo zdolať. Trvalo nám veľmi dlho, kým sme sa ich naučili robiť, ale stali sa našou vášňou a námaha stála za to. Prv, než sa pustíte do pečenia, prečítajte si podrobne celý recept . Dobrá...

Sacherova torta podľa originál receptu
Recept

Sacherova torta podľa originál receptu

Prvá Sacherova torta sa nám podarila ešte v roku 2015, keď sme začínali s receptami. Odvtedy sme ju upiekli veľmi veľakrát, recept odskúšalo mnoho našich známych a fanúšikov a Sacherka sa  teší aj naďalej veľkej priazni. Jej príprava je celkom jednoduchá a rýchla a ak si dáte záležať na kvalitných surovinách, budete si aj vy...