Kategória receptov: zákusky

Home / zákusky
Kardinálove rezy s jahodami a šľahačkou
Recept

Kardinálove rezy s jahodami a šľahačkou

Kardinálove rezy, veľmi obľúbený dezert našich susedov z Rakúska, sú nadýchaným dezertom, ktorý sa pôvodne robí v kávovej príchuti, nič nám ale nebráni tomu, aby sme ich napríklad nenapiekli ako jarný jahodový dezert. My ich zbožňujeme, takže sme ich vyskúšali aj v spomínanej kávovej verzii, aj ako malinové pokušenie, jahoda ostáva ale našim favoritom.

Jahodový koláč s tvarohovo-šľahačkovou plnkou
Recept

Jahodový koláč s tvarohovo-šľahačkovou plnkou

Vyskúšajte dnes náš jahodový koláč s tvarohovo-šľahačkovou plnkou na medovom pláte. Raz dávno sme premýšľali, ako využiť jahody z našej záhrady, ktorých sa urodilo viac, než sme stíhali jesť, tak sme začali experimentovať s jahodovými koláčmi. Tento sa nám mimoriadne vydaril. Tak akurát cesta, nešetrili sme ľahkou nadýchanou plnkou z tvarohu a šľahačky a do nej sme...

Jednoduchá piškótová roláda s jahodami a mascarpone
Recept

Jednoduchá piškótová roláda s jahodami a mascarpone

Jednoduchá piškótová roláda je ten pravý dezert na úvod leta. Keď vonku začína byť krásne slnečno, všetko kvitne, v záhrade dozrievajú prvé jahody a človeku sa žiada len tak si sedieť na terase, popíjať kávičku, kochať sa pohľadom na tú krásu – a aby sme nezabudli, vychutnať si ku káve nejakú dobrú maškrtu.

Karamelový cheescake s lieskovými orechami
Recept

Karamelový cheescake s lieskovými orechami

Karamelový cheescake, dali by ste si? Myslíme, že keď si pozriete obrázky, tak vás presvedčíme, že máte chuť práve na takýto dobrý, krémový cheescake s karamelovou plnkou a lieskovými orechami. Samotná príprava je hračka, ale odporúčame vám, dobre si ju načasovať, pretože sa skladá z niekoľkých fáz. To nech vás ale neodrádza, tí, ktorí ho...

Cheescake s čučoriedkovou penou
Recept

Cheescake s čučoriedkovou penou

Cheescake asi pre vás nie je ničím novým. Verte ale, že tento, ktorý sme napiekli na jednu stretávku s bývalými kolegami, je výnimočný. Nie je to len jednoduchý cheescake, v tomto koláči je navyše jedna výborná ovocná vrstva. Z čerstvých čučoriedok sme spravili penu, ktorá sa k tvarohovej vrstve hodí viac než čokoľvek iné. Ak...

Kakaové košíčky s gaštanovou plnkou a šľahačkou
Recept

Kakaové košíčky s gaštanovou plnkou a šľahačkou

Košíčky z krehkého cesta, plnené gaštanovou plnkou so šľahačkou sme raz napiekli na jednu našu oslavu. Okrúhlu :-). V našej rodine máme veľa odborníkov na pečenie a keď sme videli ich spokojné pohľady, vedeli sme, že tieto koláčiky sa nám podarili. A odvtedy, keď príde sezóna gaštanov, okrem pečených očmudených si och vychutnáme aj v...

Karamelový koláč s mandľovými lupienkami
Recept

Karamelový koláč s mandľovými lupienkami

Karamelový koláč, ktorý vám práve predstavujeme, má pôvod vo Francúzsku. Je robený na štýl tartu, to znamená len tenká vrstva cesta, na ktorej je karamel a v ňom zapečené mandľové lupienky. Koláčik je veľmi sýty, hodí sa ako dezert ku kávičke po dobrom obede. Základom je vybrať kvalitné suroviny a dodržať náš recept. A potom...

Egrešový koláč s bielkovou penou
Recept

Egrešový koláč s bielkovou penou

Keď sme hľadali nejaký dobrý recept na egrešový koláč, bola to veru neľahká práca. Napokon sme sa rozhodli, že si ho upečieme podľa predlohy jedného nášho dobrého koláča, v ktorom používame iné bobuľové ovocie. Egreše sa doň výborne hodili a tak sme sa rozhodli tento recept zaradiť do nášho virtuálneho receptára. Krehké cesto, egrešová plnka...

Jednoduchý krémeš z dvoch vrstiev z lístkového cesta
Recept

Jednoduchý krémeš z dvoch vrstiev z lístkového cesta

Kto nemá rád krémeš, nech sa prihlási. Nikto? Výborne. Upiecť si krémeš vôbec nemusí byť zložité a vôbec to nemusí dlho trvať. Stačí vám k tomu kúpené rozvaľkané cesto (poprípade aj domáce, ak ste zdatní a trpezliví), ku ktorému si pripravte chutný vanilkový krém podľa nášho receptu. A potom už len nakrájať a servírovať.

Čerešňová torta pre náročných – pre nášho Adama
Recept

Čerešňová torta pre náročných – pre nášho Adama

Čerešňová torta je veľmi prácna a je dôležité dobre si zorganizovať postup, aby ste mohli v správny čas skladať jej jednotlivé vrstvy. Preto ju oprávnene nazývame pre náročných. Nedá vám nič zadarmo, ale výsledok je tzv. „wow“ efekt. Ak ju pečiete pre niekoho, koho veľmi ľúbite, tak vám času a energie vynaloženej na túto tortu určite nebude...