Kategória receptov: zákusky

Home / zákusky
Venčeky z odpaľovaného cesta na spôsob šišek
Recept

Venčeky z odpaľovaného cesta na spôsob šišek

Venčeky z odpaľovaného cesta pozná snáď každý. Skúšali ste ich ale niekedy namiesto pečenia vysmažiť? Dopracujete sa tak k úplne novému chuťovému zážitku. Kombinácia šiškovej chuti a rýchlej prípravy bez kysnutia sú tie správne dôvody, prečo ich vyskúšať napríklad na fašiangy, keď máte napríklad málo času, alebo bočíte od kysnutého cesta.

Opitý Izidor – orechovo rumový zákusok s čokoládou
Recept

Opitý Izidor – orechovo rumový zákusok s čokoládou

Opitý Izidor je snáď najväčšia klasika z dôb minulých. Koláč, ktorý deťom zakazujeme (kvôli rumu) a sebe doprajeme (kvôli rumu). Dopredu upozorňujeme, že je prudko návykový a ak ste ho ešte nikdy nepiekli a nechutnali a teraz tak učiníte, už sa ho nezbavíte. Tá neskutočná kombinácia kakaového cesta, orechovo rumovej plnky, čokoládového krému a čokoládovej...

Madlenky – Medovo citrónové koláčiky
Recept

Madlenky – Medovo citrónové koláčiky

Madlenky sú drobné dobrôtky z maslového cesta, v tomto prípade ochutené pravým citrónom a medom, žiadne príchute. Čistá príroda. Svoj pôvod majú vo francúzsku a pokiaľ cesto neobsahuje maslo, nemali by sa ani nazývať madlenkami. My madlenky môžeme. Na milión spôsobov. Skúšali sme už aj pomarančové, orieškové, vanilkové – zakaždým chutili. Vďaka masielku :-). Ak...

Košíčky s pralinkovou plnkou z lieskových orieškov
Recept

Košíčky s pralinkovou plnkou z lieskových orieškov

Košíčky sú veľmi vďačné koláčiky. Výborne sa hodia na príležitosti, kedy očakávate viac hostí, pretože ich tvar a veľkosť ich predurčujú k tomu, aby boli ochutnávané, vychutnávané a obdivované. Košíčky z krehkého cesta sme tentoraz naplnili exkluzívnou plnkou. V našom recepte vás naučíme pripraviť si domácu pralinkovú plnku, ktorej základom je karamel, lieskové orechy a...

Karamelové veterníky ako z cukrárne
Recept

Karamelové veterníky ako z cukrárne

Karamelové veterníky nie sú jednoduchá vec, otvorene hovoríme. Skúšali sme viacero alternatív, kým sme si povedali, že áno, toto sú tie pravé veterníky. Postup je viackrokový a treba si ho dobre načasovať, verte nám však, že ten výsledok stojí za všetku námahu. Keď sa zahryznete do kombinácie hriešnych chutí – odpaľovaného cesta, vanilkovej plnky, karamelovej...