Archívy: Recepty

Home / Recepty
Brioška a univerzálne cesto na jemné sladké pečivo
Recept

Brioška a univerzálne cesto na jemné sladké pečivo

Viete, čo to je brioška? Brioška je typ sladkého kysnutého pečiva, ktoré obsahuje maslo a vajíčka, niečo na spôsob našej vianočky. Originálna brioška sa pripravuje dlho, cesto kysne pomaly, mnohokrát v chlade a výsledná konzistencia je vďaka tomu nadýchaná a mäkučká. My dnes máme pre vás jednoduchší recept, ktorý ale tak či tak vyžaduje trpezlivosť,...

Mrežovník s čerešňovou plnkou
Recept

Mrežovník s čerešňovou plnkou

Mrežovník je na Slovensku celkom obľúbený koláč. Dosť dlho sme ho však nepiekli. Jednoducho nám neprišiel na rozum. Až jedna moja známa, veľmi šikovná blogerka Lucka začala na svojej stránke dávať tipy, ako upotrebovať mrazené ovocie – ktorého máme teda v mrazničke hojne. Štrúdľu sa nám ťahať nechcelo, tak ma napadlo, že mrežovník sme už...

Orechové rožky z krehkého cesta
Recept

Orechové rožky z krehkého cesta

Na jeseň som niekde počula v rádiu, že bude nedostatok orechov. Tak som si spravila zásoby. Priveľké. Teraz mám plnú mrazničku orechov a aj keď moje lásky domáce jedia orechy na kvantá, pomaly z nich ubúda. Tak si vravím, no nič, idem piecť orechové. A hneď takáto parádna vec. Jednoduchá, trvanlivá, praktická a veľmi chutná....

Citrónová torta s krémom z bielej čokolády
Recept

Citrónová torta s krémom z bielej čokolády

Ak čakáte hostí, ktorých si chcete uctiť, ak sa u vás doma chystá nejaká oslava alebo keď si len chcete spraviť pekný deň ešte krajším, tak si upečte túto vec. Citrónová torta v mini prevedení, tak akurát veľká, aby sa celá zjedla na vás už čaká v plnej svojej kráse. Vyzerá ako od profi cukrára,...

Jablkový sirup s tekvicou, badiánom a škoricou
Recept

Jablkový sirup s tekvicou, badiánom a škoricou

My nielen pečieme, my aj vymýšľame kadejaké iné veci. Napríklad ako čo najlepšie spracovať ovocie a zeleninu, ktoré sa vám už nechce len tak jesť alebo variť. A teraz máme pre vás recept na jablkový sirup s maslovou tekvicou, badiánom a škoricou. Nie je to len náš výmysel, kedysi dávnejšie sme videli v jednom časopise...

Orechový koláč z lieskovcov bez múky
Recept

Orechový koláč z lieskovcov bez múky

Tento výborný orechový koláč máme v repertoári už dlhšie. Je veľmi jednoduchý, veľmi dobrý a môžete ním ponúknuť aj bezlepkáčov, pretože neobsahuje múku. Iba orechy a za lyžicu škrobu. My si ho pečieme raz do roka, na oslavu lieskovcovej sezóny niekedy v septembri. Vtedy totižto opadávajú zrelé oriešky z našej liesky a pripomína nám to...

Vanilkové venčeky z odpaľovaného cesta
Recept

Vanilkové venčeky z odpaľovaného cesta

My to stále hovoríme. Človek vyskúša sto receptov, kadejaké novinky, výstrelky, módne veci, ale napokon sa aj tak rád vráti ku klasike. Takou klasikou sú pre nás vanilkové venčeky z odpaľovaného cesta. Ak ste sa doteraz neodvážili na odpaľované koláčiky, skúste to. Nie je to tak ťažké, ako mýty hovoria. Odpaľované cesto si pripravíte celkom...

Šišky bez kysnutia
Recept

Šišky bez kysnutia

Ak nemáte čas alebo sa vám jednoducho nechce chystať kysnuté cesto, môžete si spraviť šišky bez kysnutia. Chutiť vám budú rovnako dobre, len ich budete mať spravené rýchlejšie, než by ste čakali. A vďaka čomu budú aj nekysnuté šišky nadýchané a mäkké? Vďaka acidofilnému mlieku. Presvedčte sa sami.