buchty
buchty
buchty
Konečne sme našli recept na pečené buchty, ktoré sú mäkké aj na druhý deň! Plnené tradične, hustým slivkovým lekvárom. Riskli sme to a hneď na prvýkrát sme pripravili rovno dvojitú dávku buchiet a dobre tak. Ostali na druhý deň a vôbec neobschli a nestvrdli. Rovnako dobre sme si na nich pochutili ako keď boli čerstvé....

Konečne sme našli recept na pečené buchty, ktoré sú mäkké aj na druhý deň! Plnené tradične, hustým slivkovým lekvárom. Riskli sme to a hneď na prvýkrát sme pripravili rovno dvojitú dávku buchiet a dobre tak. Ostali na druhý deň a vôbec neobschli a nestvrdli. Rovnako dobre sme si na nich pochutili ako keď boli čerstvé. Ak sa chystáte na sladkú večeru, určite vyskúšajte náš recept, neobanujete.

Pečené buchty so slivkovým lekvárom od Sisters Bakery

Ingrediencie:

  • 500 g hladkej múky
  • 250 ml mlieka
  • 100 g bravčovej masti
  • 60 g masla
  • 70 g kryštálového cukru
  • 3 žĺtky
  • 1 kocka čerstvého droždia (40 g)
  • Kôra z 1 citróna
  • práškový cukor na posypanie

  

Ako na to? 

  • Do vlažného mlieka rozpustíme a rozmiešame 1 PL cukru a kocku droždia. Necháme pri izbovej teplote nakysnúť, až kým sa na povrchu nevytvoria bublinky.
  • Múku premiešame so zvyškom cukru, citrónovou kôrou, pridáme masť a maslo, žĺtky a nakysnutý kvások.
  • Pomocou hnetača vymiesime hladké cesto, ktoré drží pokope a odlepuje sa od okrajov misy. Cesto necháme prikryté igelitovým sáčkom v mise vykysnúť na dvojnásobok objemu.
  • Vykysnuté cesto preklopíme na jemne pomúčenú pracovnú dosku a rozvaľkáme asi na hrúbku 7-10 mm.
  • Cesto rozkrájame na 12 rovnakých častí (ak chceme väčšie buchty) alebo na 20 častí, z ktorých výjdu menšie buchtičky.
  • Do stredu každého kúsku cesta dáme za lyžičku hustého slivkového lekváru (povidla) a uzavrieme ho dobre v ceste (postláčame otvory, aby lekvár počas pečenia nevytiekol). Buchty ukladáme švom nadol do vymastenej ohňovzdornej formy a po bokoch jednotlivé buchty potierame roztopeným maslom. Ukladáme ich tesne jednu vedľa druhej.
  • Pečieme v rozohriatej rúre na 180 stupňov asi 30 minút do zlatohneda.
  • Po dopečení potrieme povrch ešte horúcich buchiet mliekom a necháme trochu vychladnúť.
  • Pred podávaním posypeme buchty práškovým cukrom.

A ako vždy, pozývame vás na „prelistovanie“ si aj ďalších receptov, ktoré vás určite zaujmú:

Nemecké rožky – jemné raňajkové pečivo

Makovník a orechovník ako vianočka

Gruľovníky – kysnuté bryndzové pečivo

Slané rožky na grécky spôsob plnené syrom Feta

 

Leave a Reply