Šišky v tvare srdiečok s nejakým dobrým lekvárom, napríklad malinovým, môžu poslúžiť ako milý darček pre niekoho, koho máte veľmi radi. A je vlastne jedno, či sú fašiangy alebo nie, tieto maškrty s lekvárovou plnkou a navyše aj v tvare srdiečka vám spravia radosť kedykoľvek a bezpochyby vám budú chutiť.
Šišky v tvare srdiečok s lekvárom od Sisters Bakery
Ingrediencie:
Cesto:
- 200 g hladkej múky
- 200 g polohrubej múky
- 50 g masla
- 50 g kryštálového cukru
- 1 balenie sušeného droždia
- 1 ČL mletej škorice
- Štipka soli
- 80 g kyslej smotany (alebo 2 kopcovité PL)
- Kôra z 1 pomaranča
- 150 ml teplého mlieka
- 1 vajce
- Olej na vysmážanie
- Práškový cukor na posýpanie
- Sýtočervený lekvár na plnenie
Ako na to?
- Múky, droždie, soľ, škoricu zmiešame. Pridáme 50 g masla, ktoré do cesta nastrúhame, ďalej rozšľahané vajce, smotanu, kôru z pomaranča a 50 g kryštálového cukru. Zo surovín vypracujeme hladké cesto, ktoré sa začne oddeľovať od misy.
- Necháme ho riadne vykysnúť, aby zdvojnásobilo svoj objem.
- Na pomúčenej doske cesto rozvaľkáme na hrúbku asi 1 cm a vykrajujeme z neho srdiečka.
- Do hrnca si dáme olej (malo by ho byť toľko, aby v ňom boli šišky ponorené). Olej rozohrejeme na teplotu 170 stupňov a smažíme v ňom z oboch strán srdiečkové šišky.
- Necháme odkvapkať na papierovej utierke a necháme ich vychladnúť.
- Lekvár si naplníme do zdobiaceho vrecka s tenkou špičkou. Jednotlivé srdiečka napichneme a vtlačíme do nich lekvár. Prebytočný lekvár zotrieme.
- Pred podávaním šišky posypeme práškovým cukrom.
- Z tejto dávky nám vyšlo asi 30 menších srdiečok (cca 5 cm).
Receptov na dobré šišky máme na našej stránke hneď niekoľko:
Nugátové šišky
Sedliacke šišky s jahodovou penou
Tekvicové pečené šišky s javorovou polevou
Klasické fašiangové šišky s marhuľovým lekvárom
Leave a Reply
Musíte byť prihlásení na komentovanie príspevku.