Dekadencia na tretiu. O tom sú čokoládové venčeky so šľahačkou. Kakaové cesto, čokoládová plnka a ešte aj čokoládová poleva. Šľahačka je pridaná ako bonus, ako čerešnička na torte :-). Odpaľované cesto sa dá spraviť na mnoho spôsobov a jedným z nich je pridať doň kakao. Samotné venčeky sme napiekli o deň skôr a na druhý...

Dekadencia na tretiu. O tom sú čokoládové venčeky so šľahačkou. Kakaové cesto, čokoládová plnka a ešte aj čokoládová poleva. Šľahačka je pridaná ako bonus, ako čerešnička na torte :-). Odpaľované cesto sa dá spraviť na mnoho spôsobov a jedným z nich je pridať doň kakao. Samotné venčeky sme napiekli o deň skôr a na druhý deň sme ich plnili jednoduchou čokoládovou ganache plnkou a poliali čokoládou. Je to jednoduchší recept, než by sa na prvý pohľad zdal. A určite hoden vyskúšania.

Trojito čokoládové venčeky so šľahačkou od Sisters Bakery

 

Ingrediencie:

  • 250 ml vody
  • 60 g  masla alebo kokosového rastlinného tuku
  • 120 g hladkej múky
  • 1 PL kukuričného škrobu
  • 1 kopcovitá PL kakaa
  • 5 vajec

Na plnku:

  • 250 ml šľahačky
  • 175 g horkej čokolády (my sme použili 40%)
  • ešte asi 150 ml šľahačky na šľahačkovú vrstvu

Na polevu:

  • 200 g horkej čokolády
  • 50 g kokosového tuku
  • 1 PL oleja

 

Ako na to?

  •  V hrnci rozpustíme vo vode tuk alebo maslo a privedieme do varu.
  • Do variacej sa zmesi nasypeme múku zmiešanú so škrobom a varechou rýchlo premiešame, kým sa nám nevytvorí mastná kaša. Odstavíme z ohňa a necháme vychladnúť.
  • Zatiaľ si predpripravíme základ krému. Šľahačku privedieme do bodu varu, odstavíme z ohňa a zalejeme ňou čokoládu. Miešame, kým sa čokoláda úplne neroztopí, potom dáme do chladničky úplne vychladnúť.
  • Do vlažnej múčnej zmesi na cesto mixérom alebo varechou po jednom vmiešame vajcia. Potom pridáme kakaový prášok a ešte raz premiešame, aby sa kakao dobre rozpustilo do celej zmesi. Vznikne nám lepkavá kakaová zmes, ktorou naplníme zdobiace vrecko (ideálne s hviezdicovou špičkou).
  • Na plech vystlaný papierom na pečenie nanášame vreckom venčeky s priemerom asi 4 cm. Nám z tejto dávky vyšlo asi 40 venčekov.
  • Rúru predhrejeme na 190 stupňov. Venčeky pred pečením pofŕkame vodou, ktorá počas pečenia vytvorí paru a bude na koláčiky pôsobiť ako kypridlo.
  • Pečieme ich 30 minút a potom ich necháme vychladnúť.
  • Vychladnuté čokoládové venčeky pozdĺžne rozrežeme.
  • Na ganache krém vyšľaháme vychladnutú šľahačku s čokoládou a pomocou zdobiaceho vrecka nanesieme prvú vrstvu plnky.
  • Potom vyšľaháme zvyšnú šľahačku a lyžičkou alebo zdobiacim vreckom ju navrstvíme na čokoládový ganache krém.
  • Vo vodnom kúpeli roztopíme na plnku horkú čokoládu, kokosový tuk a lyžicu oleja a namáčame do nej hornú časť rozrezaných venčekov. Prikryjeme ňou naplnenú spodnú časť venčekov a necháme v chlade stuhnúť.

Čokoládové venčeky a iné recepty z odpaľovaného cesta

A na záver, ako vždy, ešte extra inšpirácia, tentokrát na tému koláčiky z odpaľovaného cesta:

Karamelové veterníky ako z cukrárne

Vanilkové venčeky z odpaľovaného cesta

Paris Brest 

Odpaľované koláčiky s kokosovou plnkou

Šišky z odpaľovaného cesta

 

 

 

Leave a Reply