tvarohové pagáče
tvarohové pagáče
tvarohové pagáče
Ja teda tvarohové pagáče veľmi môžem. Naša maminka kedysi robievala také “rýchle” pagáčiky bez kysnutia a aj ako dieťaťu mi chutili. Ja som nedávno nakukla do chladničky a toť, tvaroh tesne po záruke, otvorená smotana pred vypršaním záruky, kúsok obschnutého syra…no veď to nevyhodím. Dala som to všetko dokopy a také nadýchané, mäkučké a veľmi...

Ja teda tvarohové pagáče veľmi môžem. Naša maminka kedysi robievala také “rýchle” pagáčiky bez kysnutia a aj ako dieťaťu mi chutili. Ja som nedávno nakukla do chladničky a toť, tvaroh tesne po záruke, otvorená smotana pred vypršaním záruky, kúsok obschnutého syra…no veď to nevyhodím. Dala som to všetko dokopy a také nadýchané, mäkučké a veľmi chutné pagáčiky z toho vznikli, že som ich rovno nafotila, lebo škoda by bola sa o ne nepodeliť. Tak pečte aj vy :-). 

Tvarohové pagáče so syrom a smotanou od Sisters Bakery

Ingrediencie:

  • 300 g hladkej múky + ešte asi 100 g na podsýpanie
  • 250 g hrudkovitého tvarohu
  • 200 g masla
  • 125 g kyslej smotany
  • 30 g strhaného syra
  • 1 kopcovitá ČL soli
  • 1 vajce
  • ½ ČL kypriaceho prášku
  • 1 vajce na potretie
  • Sezamové semiačka na posypanie

 

Ako na to?

  • Na preosiatu múku s kypriacim práškom rozdrobíme tvaroh, pridáme soľ, zmäknuté a na kúsky pokrájané maslo, smotanu, strúhaný syr, rozšľahané vajce a vymiesime cesto.
  • Cesto sa bude aj po vymiesení trochu lepiť, preto odporúčame pracovať rýchle.
  • Cesto dáme na dobre pomúčenú dosku a pomúčeným valčekom ho rozvaľkáme na obdĺžnik. Ten preložíme na trikrát ako list do obálky, cesto zabalíme do fólie a dáme na pol hodinu do chladničky.
  • Po pol hodine ho opäť rozvaľkáme a preložíme kolmo na tretiny. Zabalíme, odložíme do chladu. Tento postup zopakujeme ešte raz.
  • Potom cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske asi na 1 cm hrúbku, povykrajujeme pagáčiky, dáme ich na plech vystlaný papierom na pečenie, potrieme rozšľahaným vajíčkom, posypeme sezamom a dáme do rúry.
  • Tvarohové pagáče pečieme v dobre rozohriatej rúre na 200 stupňoch asi 25 minút, kým sa povrch pagáčikov nesfarbí na zlatohnedo.

Pagáčiky a rod.

Tak si to teda zrekapitulujme. Dnes sme vám dali recept na skvelé tvarohové pagáče so smotanou a syrom, ale okrem nich máme kadejaké iné pagáče na stránke. Výber toho najlepšieho vám ponúkame nižšie, kliknite na recepty a vyberte si ten, ktorý sa vám najviac pozdáva. Alebo choďte rovno jeden po druhom, pečte a ochutnávajte.

Kváskové pagáče s oškvarkami

Tradičné poctivé oškvarkové pagáče

Zemiakové pagáče

Leave a Reply