Kategória receptov: <span>koláče</span>

Home / koláče
Cisárska kysnutá bábovka “Kaisergugelhupf”
Recept

Cisárska kysnutá bábovka “Kaisergugelhupf”

Prevádzkovať taký blog o pečení má veľké výhody. Jednou z nich je, že vďaka nemu stretáva a spoznáva človek nových, veľmi zaujímavých ľudí. Cisárska kysnutá bábovka v originále zvaná Kaisergugelhupf je recept, ktorý mi pristál v mailovej schránke od vzácneho človeka. Cez môj blog som sa zoznámila s pani Dagmar, ktorá má – podobne ako...

Strúhaný koláč s tvarohom a višňami
Recept

Strúhaný koláč s tvarohom a višňami

Strúhaný koláč je klasika. Neviem, či to je náš, slovenský výmysel, ale ešte som sa s nim nikde nestretla. Jeho základom je tukové cesto, ktoré nastrúhate naspodok, polejete plnkou – najčastejšie tvarohovou – a aj na povrch nastrúhate cesto. Ja som dostala od sesternice nádherné zrelé šťavnaté višne, ktoré si priam pýtali stať sa súčasťou...

Maková bábovka s čokoládou
Recept

Maková bábovka s čokoládou

Maková bábovka s čokoládou je to pravé, ak máte chuť na jednoduchý, šťavnatý koláčik ku káve. Nadýchané jemné cesto dosiahneme pomocou jedného jednoduchého triku. Pozrite si náš recept a zistite, čo robí túto bábovku tak výnimočnou. A keď napečiete, podeľte sa s nami o vaše výtvory.

Kakaový koláč s bazovým krémom
Recept

Kakaový koláč s bazovým krémom

Dobrý kakaový koláč odmietne asi málokto. Nie však kakaový koláč ako kakaový koláč. Ten náš, ktorý sme upiekli a recept vám nižšie ponúkame, má chutné maslové cesto s prenikavou kakaovou chuťou a skombinovali sme ho s bazovým krémom. Nielenže dobre chutí, ale aj dobre vyzerá :-). Vyskúšate ho? Sezóna bazy je práve v plnom prúde.

Mangový cheesecake
Recept

Mangový cheesecake

Recept na tento mangový cheescake vznikol veľmi spontánne a o to prekvapivejší bol výsledok. Super krémový koláčik s jemnou chuťou manga, doplnený tenkou vrstvou cesta s mandľami. Nič zložité, práve naopak. Ak sa vám náhodou v chladničke povaľuje tvaroh a vy neviete, čo s ním, tak ste práve našli “kratochvíľu” na najbližšiu hodinu. Vyskúšajte náš...

Škoricová babka
Recept

Škoricová babka

Škoricová babka – no nie je to milý názov pre kysnutý koláč? Na internete sa dočítate dosť veľa o tomto koláči, vraj má poľsko – židovský pôvod. Zatiaľ čo vo východnej Európe ho pečú v bábovkovej forme, v židovskej kultúre ho zvyknú piecť vo forme zapleteného vrkoča. Tak sme ho pripravili aj my dnes, inšpirovali...

Šišky bez vajec a masla
Recept

Šišky bez vajec a masla

Na našich cestách po zahraničí sme mali možnosť vyskúšať šišky bez vajec a masla, ktoré sa pečú v Izraeli. Tak nás okúzlili, že sme sa poobzerali po recepte a vyskúšali sme ich napiecť doma. Vďaka zaujímavej príprave, kedy cesto príliš nemiesime, resp.vôbec a skôr mu necháme čas a možnosť pokojne si rásť a bublinkovať, sú...

Ražné pomarančové perníky
Recept

Ražné pomarančové perníky

Štartujeme novú perníkovú sezónu, priatelia. Je jeseň, vonku opadávajú listy, rána sú chladné a sychravé, dni kratšie a častejšie varíme čaj. A k tomu čaju sa výborne hodia tieto ražné pomarančové perníky. cesto si môžete pripraviť aj niekoľko dní vopred, čím dlhšie bude odpočívať v chlade, tým nasýtenejšia bude chuť hotových perníkov. Perníčky sú hneď...

Bratislavské rožky na plech
Recept

Bratislavské rožky na plech

Bratislavské rožky, inak nazvané aj bajgle, sú výborná vec. Výborná a trošku pracná. Ak sa vám nechce tráviť v kuchyni trochu viac času ako bežne, upečte si radšej tento makový koláč. Jeho základom je cesto z bratislavských rožkov a aj plnka z bratislavských rožkov. Maková. Len ten tvar je trochu iný, ale stále oku lahodiaci....