Kategória receptov: <span>koláče</span>

Home / koláče
Arašidové sušienky s arašidovou plnkou
Recept

Arašidové sušienky s arašidovou plnkou

Sušienky sú dobrá vec. Dlho vydržia, dobre chutia, deti ich zbožňujú a dospelým sa dobre namáčajú do kávičky. Aspoň tak to vidíme my. Tieto arašidové sušienky s arašidovou plnkou sú našou srdcovou záležitosťou. Pochádzajú z dielne našich obľúbených majstrov cukrárov Bouchonovcov. Piekli sme ich podľa ich knihy a keď sme ich potom naživo ochutnali v...

Bublanina s višňami a horkou čokoládou
Recept

Bublanina s višňami a horkou čokoládou

Bublanina nie je nič nové vo svete pečenia. Ale aj taký obyčajný rýchly koláč si môžeme občas vylepšiť chutnou kombináciou ako je napríklad táto. Do bublaniny sme dali kyselkavé višne a dobrú horkú čokoládu a  hneď chutila o niečo fajnovejšie. Recept vám bude, samozrejme, fungovať aj bez čokolády a namiesto višní môžete dať čerešne, ale...

Šišky v tvare srdiečok s malinovým lekvárom
Recept

Šišky v tvare srdiečok s malinovým lekvárom

Šišky v tvare srdiečok s nejakým dobrým lekvárom, napríklad malinovým, môžu poslúžiť ako milý darček pre niekoho, koho máte veľmi radi. A je vlastne jedno, či sú fašiangy alebo nie, tieto maškrty s lekvárovou plnkou a navyše aj v tvare srdiečka vám spravia radosť kedykoľvek a bezpochyby vám budú chutiť.

Venčeky z odpaľovaného cesta na spôsob šišek
Recept

Venčeky z odpaľovaného cesta na spôsob šišek

Venčeky z odpaľovaného cesta pozná snáď každý. Skúšali ste ich ale niekedy namiesto pečenia vysmažiť? Dopracujete sa tak k úplne novému chuťovému zážitku. Kombinácia šiškovej chuti a rýchlej prípravy bez kysnutia sú tie správne dôvody, prečo ich vyskúšať napríklad na fašiangy, keď máte napríklad málo času, alebo bočíte od kysnutého cesta.

Opitý Izidor – orechovo rumový zákusok s čokoládou
Recept

Opitý Izidor – orechovo rumový zákusok s čokoládou

Opitý Izidor je snáď najväčšia klasika z dôb minulých. Koláč, ktorý deťom zakazujeme (kvôli rumu) a sebe doprajeme (kvôli rumu). Dopredu upozorňujeme, že je prudko návykový a ak ste ho ešte nikdy nepiekli a nechutnali a teraz tak učiníte, už sa ho nezbavíte. Tá neskutočná kombinácia kakaového cesta, orechovo rumovej plnky, čokoládového krému a čokoládovej...

Medový koláč so šľahačkovou plnkou bez pridaného cukru
Recept

Medový koláč so šľahačkovou plnkou bez pridaného cukru

Medový koláč, ktorý vám predstavujeme, je známy ako “pichnutie včelou” v nemecky hovoriacich krajinách. Táto verzia neobsahuje pridaný cukor, sladili sme medom. Ak ho chcete udržať bez cukru, nemusíte ho na záver ani posýpať na ozdobu. Každopádne, tento koláč je chutný, ľahký a trochu iný, ako sme bežne zvyknutí na medové koláče.

Madlenky – Medovo citrónové koláčiky
Recept

Madlenky – Medovo citrónové koláčiky

Madlenky sú drobné dobrôtky z maslového cesta, v tomto prípade ochutené pravým citrónom a medom, žiadne príchute. Čistá príroda. Svoj pôvod majú vo francúzsku a pokiaľ cesto neobsahuje maslo, nemali by sa ani nazývať madlenkami. My madlenky môžeme. Na milión spôsobov. Skúšali sme už aj pomarančové, orieškové, vanilkové – zakaždým chutili. Vďaka masielku :-). Ak...

Osie hniezda s marcipánovou polevou
Recept

Osie hniezda s marcipánovou polevou

Kto by nemal rád osie hniezda? Škoricové, orechové alebo len potreté cukrovou polevou. A čo takto malá netradičná obmena. Osie hniezda s marcipánovou polevou? Ak ešte stále váhate, prečítajte si nás recept, pozrite si obrázky a možno vás presvedčíme, že sa niekedy oplatí experimentovať aj pri tradičných veciach.

Makový koláč s bohatou plnkou – makový plnený koláč
Recept

Makový koláč s bohatou plnkou – makový plnený koláč

Milujete mak? Makový koláč s bohatou plnkou je potom to pravé makové pre vás. Medzi dvomi tenkými plátmi chutného krehkého cesta sa pyšne pretŕča bohatá vrstva makovej plnky. Po troche cukrárskej poézie chceme už len dodať, že tento koláč vám vrelo odporúčame, je výborný, výnimočný a je aj pekný, čo poviete?

Makovník (alebo orechovník) najlepší na svete
Recept

Makovník (alebo orechovník) najlepší na svete

Makovník najlepší na svete – teda aspoň podľa nás a musíme povedať, že sme ich už poskúšali veľa. Medzi našimi receptami máme ešte ďalšiu výbornú verziu, pre všetkých milovníkov kvásku a kváskovania. Tento je ale klasický, z čerstvého droždia. Samozrejme, že si cesto môžete naplniť aj orechmi, koniec koncov cesto je to isté. Vyskúšajte a...