Recipe Tag: <span>zákusky</span>


Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /www/s/i/u76568/public_html/wp-content/themes/good-food/theme-framework/theme-style/function/template-functions.php on line 452
Home / zákusky
Škola pečenia – Metrový koláč
Recept

Škola pečenia – Metrový koláč

Keď sme bývali s rodičmi, naša maminka piekla na Veľkú noc alebo aj v iné sviatočné dni metrový koláč. Dodnes je preto pre mňa symbolom jarných sviatkov. Aj tentoraz som ho napiekla a o náš rodinný recept sa s vami rada podelím. Poďte si pozrieť ďalšiu časť môjho seriálu Škola pečenia, ktorý pripravujem s partnermi...

Medová torta s orechmi a smotanovou plnkou
Recept

Medová torta s orechmi a smotanovou plnkou

Táto medová torta sa výborne hodí na Vianoce. Med a orechy aspoň nám proste k Vianociam patria. Medových koláčov sa na Vianoce pečie veľa, ale tento má výnimočnú lahodnú plnku, ktorú spravíme len zo šľahačky a kyslej smotany. Tortu odporúčame dať vyzrieť aspoň cez noc do chladničky a potom si ju môžete spokojne vychutnávať, napríklad...

Kokosové ježe
Recept

Kokosové ježe

To by u nás neboli Vianoce, keby sme nemali na stole kokosové ježe. Tento vcelku jednoduchý ale neskutočne dobrý a šťavnatý koláčik chutil zatiaľ každému. Vážne. Jeho základom je mäkké medové cesto, ktoré sa namáča v kakaovo-rumovej plnke a obaľuje v kokose. Vďaka tomu vydrží pekne šťavnatý a najmä, kombinácia medu, kakaa a kokosu je...

Slávnostná karamelová roláda
Recept

Slávnostná karamelová roláda

Kedysi dávnejšie sme pripravovali v jednom nádhernom profesionálnom fotoštúdiu tento recept vo video prevedení. Karamelová roláda, ktorú vám teraz predstavujeme, sa dá právom označiť za slávnostnú. Nádherne dozdobí slávnostný stôl, napríklad na Vianoce. Jej príprava je jednoduchá a výsledok ohúri všetkých, ktorí ju ochutnajú. Vyskúšate ju?

Plnené trubičky s pralinkovým krémom
Recept

Plnené trubičky s pralinkovým krémom

Plnené trubičky sú prísľubom malého dezertu, ktorý v sebe skrýva dobrú plnku. Tak ako naše. Kakaové krehké cesto naplnené neskutočne dobrou pralinkovou plnkou, ktorú sme si poctivo doma pripravili z lieskovcov a karamelu. Poliate čokoládou a dozdobené mandľovými lupienkami. Keď chcete pripraviť na nejaký sviatok tip top dezert, siahnite po tomto recepte.

Tekvicová roláda s plnkou z čerstvého syra
Recept

Tekvicová roláda s plnkou z čerstvého syra

Pridávame ešte jeden tekvicový recept. V plnej svojej kráse sa vám predstavuje tekvicová roláda s veľmi dobrou plnkou. Ak si myslíte, že nastal čas vyskúšať nejaký nový, “neokukaný” recept, tak potom určite upečte túto roládu. Podľa nás sú tekvice podceňované. Nie všetky, ale napríklad taká maslová tekvica sa dá nádherne využiť pri pečení bez toho,...

Paris Brest z odpaľovaného cesta s arašidmi
Recept

Paris Brest z odpaľovaného cesta s arašidmi

Paris Brest je francúzsky dezert pomenovaný podľa cyklistických pretekov na trase medzi mestami Paríž a Brest. Samotný tvar koláčikov má symbolizovať bicyklové koleso. Nám pripomínajú naše odpaľované venčeky, len sú oveľa väčšie. Plnku si do nich môžete spraviť ľubovoľnú, my sme stavili na naše obľúbené arašidy. A tak sme Paris Brest preonáčili do orieškova. Ak...

Maková roláda so slivkovým lekvárom a mascarpone krémom
Recept

Maková roláda so slivkovým lekvárom a mascarpone krémom

Ak patríte k milovníkom makových koláčov, skúste túto vydarenú kombináciu. Maková roláda so slivkovým lekvárom a nadýchaným mascarpone krémom chutí výborne a určite si ju zaradíte medzi top makové recepty. Poliata horkou čokoládou je neodolateľná!  Sezóna sliviek už začala, tak sa pustite do toho.

Makrónky z mandľovej múky
Recept

Makrónky z mandľovej múky

Dobrá rada na úvod: výzor (vzhľad) nie je dôležitý, chuť je! Makrónky sú (aspoň pre nás) najvyššou métou, ktorú sa nám v cukrárčine čiastočne podarilo zdolať. Trvalo nám veľmi dlho, kým sme sa ich naučili robiť, ale stali sa našou vášňou a námaha stála za to. Prv, než sa pustíte do pečenia, prečítajte si podrobne celý recept . Dobrá...