Bezlepkový čokoládový koláč, o ktorom si práve čítate, je jedným z našich bezlepkových receptov upečených z prirodzene bezlepkových múk. V tomto prípade sme použili kokosovú múku. Výborne sa hodí do pečenia, jej chuť je jemná a textúrou pripomína bielu ryžovú múku. No a keď kokos skombinujeme s čokoládou, všetci veľmi dobre vieme, čo z toho vznikne. Fajnová dobrota, ktorej len ťažko odolať.
Bezlepkový čokoládový koláč z kokosovej múky od Sisters Bakery
Ingrediencie:
- 80 g kokosovej múky
- 50 g holandského kakaa
- 200 g trstinového cukru
- 1 ČL vanilky
- 1 ČL kypriaceho prášku
- 120 g mäkkého masla
- 10 vajec
- Čokoláda na polevu
- Kokosové hobliny na ozdobenie
Táto dávka vystačí na vyšší koláč v podlhovastej forme na chlebík.
Ako na to?
- Predhrejeme si rúru na 180 stupňov a pripravíme si plech, ktorý vymastíme maslom alebo olejom. Táto dávka vystačí na nižší koláč v chlebíkovej forme.
- Vo väčšej mise preosejeme kokosovú múku a zmiešame ju s kypriacim práškom.
- Do sklenenej misky dáme kakao a maslo a necháme ho roztopiť v mikrovlnke. Po roztopení masla ich spolu riadne premiešame do hladka.
- Do kakaovej zmesi všľaháme cukor, soľ, vanilku a po jednom všetky vajcia.
- Nakoniec vmiešame kokosovú múku s kypriacim práškom.
- Zmes vlejeme do pripravenej formy na pečenie a necháme odpočívať asi 10 minút.
- Pečieme asi 45 minút (ak pečiete na plytkom plechu, tak stačí cca 35 minút). Pomocou špajle odskúšajte, či je koláč riadne prepečený.
- Necháme úplne vychladnúť a potom môžeme dozdobiť čokoládovou polevou a posypať jemne opraženými kokosovými hoblinami.
Páčil sa vám recept na nás bezlepkový čokoládový koláč z kokosovej múky? Bezlepkových receptov u nás nájdete viac:
Bezlepkový čokoládový koláč
Makrónky
Amarantový koláč
Leave a Reply
Musíte byť prihlásení na komentovanie príspevku.