Čo je lepšie ako čokoládový zákusok? No predsa, čokoládový zákusok s čučoriedkami. Tento krásne vyzerajúci a ešte lepšie chutiaci dezert vôbec nie je náročný na prípravu. Zvládne ho aj menej skúsená gazdiná alebo menej skúsený gazda. My sme k čokoláde pridali na osvieženie čerstvé čučoriedky a verte, že to bol správny krok. Takto chutí čokoládový zákusok ešte lepšie a sviežejšie. Tak poďme na to:
Čokoládový zákusok s čučoriedkami od Sisters Bakery
Ingrediencie:
Na cesto:
- 120 g hladkej múky
- 120 g kryštálového cukru
- 20 g kakaa
- 4 vajcia
- Pol balíčka kypriaceho prášku
- 2 PL oleja
Na plnku:
- 500 ml šľahačky
- 250 g horkej čokolády (aspoň 50%)
- Čučoriedkový lekvár na potieranie plátov cesta
- 200 g čokolády a 50 g tuku (my sme použili kokosový) na polevu
- Čerstvé čučoriedky na ozdobenie
Máte radi klasické recepty?

Potom kniha TAKMER ZABUDNUTÉ RECEPTY, ktorú sme napísali a samé si vydali, nesmie u vás chýbať. 70 osvedčených receptov na sladké a slané pečenie vám pripomenie časy strávené na prázdninách u babičky.
Ovocné, slávnostné, vianočné, slané, domáce pečivo a chlieb, jesenné….a mnohé iné.
Pozrite si, aké recepty sme do knižky spísali a prečítajte si, čo povedali o knižke tí, ktorí si ju už kúpili. Takmer všetky – s výnimkou zopár receptov – sú úplne nové, ešte nepublikované na našej stránke.
Kúpte si knižku teraz – ešte stále s poštovným zadarmo – a spravte radosť sebe alebo niekomu blízkemu.
My vám ďakujeme za vašu podporu. Aj vďaka nej môže náš obľúbený blog, plný chutných receptov pre vás, fungovať.
Ako na to?
- Najprv si pripravíme plnku. Šľahačku privedieme do varu a zalejeme ňou na kúsočky nalámanú čokoládu. Rozmiešame, kým sa čokoláda nerozpustí a potom ju necháme úplne vychladnúť v chladničke.
- V čistej mise vyšľaháme bielky do tuhého snehu.
- V inej mise vymiešame žĺtky s cukrom do nadýchanej bledej peny. Potom pridáme olej a premiešame.
- Múku spolu s kypriacim práškom a kakaom preosejeme a varechou vmiešame do vajíčkovej zmesi.
- Do tejto tuhej zmesi teraz postupne po troške gumenou varechou pridávame bielkový sneh. Takto nám zmes po chvíľke zredne a zvyšný sneh už len zľahka vmiešame.
- Cesto nalejeme na plech potretý tukom a vystlaný papierom na pečenie (my sme použili plech s rozmermi 25×40 cm), uhladíme povrch a pečieme v rozohriatej rúre na 180 stupňov asi 12 minút.
- Necháme vychladnúť a potom plát cesta prerežeme pozdĺžne na 3 rovnako široké pláty.
- Pripravený krém vyberieme z chladničky a vyšľaháme ho.
- Dva z plátov potrieme na povrchu čučoriedkovým džemom. Na džem nanesieme časť krému (najlepšie a najrovnomernejšie to ide, keď krém naplníme do zdobiaceho vrecka s hladnou špičkou a tak ho nanášame na pláty cesta.
- Krém uhladíme a položíme naň druhý plát cesta (zvrchu potretý džemom), nanesieme plnku a prikryjeme posledným plátom cesta. Po bokoch a na povrchu ešte natenko rozotrieme zvyšný krém a pekne ho uhladíme.
- Takto pripravený čokoládový zákusok dáme do chladničky (ideálne cez noc) stuhnúť.
- Čokoládu na polevu roztopíme vo vodnom kúpeli (nad parou) spolu s tukom do polevy, riadne rozmiešame a necháme trochu vychladnúť. Potom ňou oblejeme zákusok a necháme polevu stuhnúť.
- Ozdobíme čerstvými čučoriedkami.
Čokoládový zákusok a iné čokoládové dobroty
Dobrý čokoládový zákusok nikdy nie je zlý, súhlasíte? Ak ste aj vy čokoládovými maniakmi a už teraz plánujete, aký ďalší čokoládový dezert napečiete, pripravili sme pre vás malý výber na inšpiráciu. Pozrite si naše recepty z archívu a pustite sa do pečenia:
Leave a Reply
Musíte byť prihlásení na komentovanie príspevku.