Dobrý kakaový koláč odmietne asi málokto. Nie však kakaový koláč ako kakaový koláč. Ten náš, ktorý sme upiekli a recept vám nižšie ponúkame, má chutné maslové cesto s prenikavou kakaovou chuťou a skombinovali sme ho s bazovým krémom. Nielenže dobre chutí, ale aj dobre vyzerá :-). Vyskúšate ho? Sezóna bazy je práve v plnom prúde.
Kakaový koláč s bazovým krémom od Sisters Bakery
Ingrediencie:
Na korpus:
- 320 g polohrubej múky
- 250 g masla
- 200 g práškového cukru
- 150 ml mlieka
- 100 ml bazového sirupu
- 4 vajcia
- 2 PL kakaa
- 2 ČL kypriaceho prášku
- Kôra z polovice citróna
- Štipka soli
Na krém:
- 250 g mascarpone
- 150 ml šľahačky
- 100 ml bazového sirupu
- 2 PL práškového cukru
- Bazové kvietky na ozdobenie
Ako na to?
- Maslo a mlieko dáme do kastrólika a na strednom ohni ich zahrievame, kým sa maslo neroztopí. Premiešame a necháme ich vychladnúť.
- Vajcia s cukrom rozmiešame do krémova, pridáme vychladnuté maslo s mliekom a premiešame.
- Nakoniec po troche pridávame a zamiešavame suché prísady, ktoré sme zmiešali a preosiali (múku, kypriaci prášok a kakao).
- Pridáme kôru z citróna a soľ, prilejeme deci sirupu a zamiešame.
- Vylejeme do menšieho plechu vystlaného papierom na pečenie (my sme použili plech 25×35 cm) a pečieme na 180 stupňoch, kým je koláč na povrchu na dotyk upečený a pružný, asi pol hodinu. Dĺžka pečenia závisí od veľkosti plechu a výšky koláča (vyšší koláč alebo tortu pečieme dlhšie).
- Upečený koláč necháme vychladnúť.
- Na plnku si v miske rozmiešame mascarpone s bazovým sirupom a práškovým cukrom. Šľahačku vyšľaháme do tuha a gumenou varechou ju vmiešame do mascarpone krému.
- Krém buď natrieme na povrch kakaového korpusu alebo koláč najprv nakrájame na kocky a na každú pomocou zdobiaceho vrecka nanesieme krém. Ozdobíme ich bazovými kvietkami.
Ak máte radi bazu a bazové recepty, ešte neodchádzajte a klikajte ďalej:
Bazový sirup
Leave a Reply
Musíte byť prihlásení na komentovanie príspevku.