kakaový koláč s bazovým krémom
kakaový koláč s bazovým krémom
kakaový koláč s bazovým krémom
kakaový koláč s bazovým krémom
Dobrý kakaový koláč odmietne asi málokto. Nie však kakaový koláč ako kakaový koláč. Ten náš, ktorý sme upiekli a recept vám nižšie ponúkame, má chutné maslové cesto s prenikavou kakaovou chuťou a skombinovali sme ho s bazovým krémom. Nielenže dobre chutí, ale aj dobre vyzerá :-). Vyskúšate ho? Sezóna bazy je práve v plnom prúde. Kakaový...

Dobrý kakaový koláč odmietne asi málokto. Nie však kakaový koláč ako kakaový koláč. Ten náš, ktorý sme upiekli a recept vám nižšie ponúkame, má chutné maslové cesto s prenikavou kakaovou chuťou a skombinovali sme ho s bazovým krémom. Nielenže dobre chutí, ale aj dobre vyzerá :-). Vyskúšate ho? Sezóna bazy je práve v plnom prúde.

Kakaový koláč s bazovým krémom od Sisters Bakery

Ingrediencie:

Na korpus:

  • 320 g polohrubej múky
  • 250 g masla
  • 200 g práškového cukru
  • 150 ml mlieka
  • 100 ml bazového sirupu
  • 4 vajcia
  • 2 PL kakaa
  • 2 ČL kypriaceho prášku
  • Kôra z polovice citróna
  • Štipka soli

 

Na krém:

  • 250 g mascarpone
  • 150 ml šľahačky
  • 100 ml bazového sirupu
  • 2 PL práškového cukru
  • Bazové kvietky na ozdobenie

 

Ako na to?

  • Maslo a mlieko dáme do kastrólika a na strednom ohni ich zahrievame, kým sa maslo neroztopí. Premiešame a necháme ich vychladnúť.
  • Vajcia s cukrom rozmiešame do krémova, pridáme vychladnuté maslo s mliekom a premiešame.
  • Nakoniec po troche pridávame a zamiešavame suché prísady, ktoré sme zmiešali a preosiali (múku, kypriaci prášok a kakao).
  • Pridáme kôru z citróna a soľ, prilejeme deci sirupu a zamiešame.
  • Vylejeme do menšieho plechu vystlaného papierom na pečenie (my sme použili plech 25×35 cm) a pečieme na 180 stupňoch, kým je koláč na povrchu na dotyk upečený a pružný, asi pol hodinu. Dĺžka pečenia závisí od veľkosti plechu a výšky koláča (vyšší koláč alebo tortu pečieme dlhšie).
  • Upečený koláč necháme vychladnúť.
  • Na plnku si v miske rozmiešame mascarpone s bazovým sirupom a práškovým cukrom. Šľahačku vyšľaháme do tuha a gumenou varechou ju vmiešame do mascarpone krému.
  • Krém buď natrieme na povrch kakaového korpusu alebo koláč najprv nakrájame na kocky a na každú pomocou zdobiaceho vrecka nanesieme krém. Ozdobíme ich bazovými kvietkami.

Ak máte radi bazu a bazové recepty, ešte neodchádzajte a klikajte ďalej:

Bazová torta s malinami

Bazový sirup

 

Leave a Reply