Krehké keksíky
Krehké keksíky
Krehké keksíky
Krehké keksíky

Máte radi domáce keksíky? Potom si upečte tieto krehké keksíky s lieskovým orieškom. Špeciálne a jemné maslové cesto s troškou citrónovej kôry si zamilujete, dá sa totižto použiť na akékoľvek domáce keksíky a či si ich už dozdobíte lieskovým orieškom alebo ich necháte len tak, zaručene vám budú chutiť. Z vlastnej skúsenosti vám však ten lieskovec odporúčame, nejako sa k tým keksom hodí a robí z nich úplne inú úroveň chrumkania. Cesto si môžete pripraviť aj deň vopred a uchovať ho v chladničke. Hotové keksíky uskladňujte v uzatvárateľnej nádobe, vydržia pomerne dlho. 

 Krehké keksíky s lieskovým orieškom od Sisters Bakery

 Ingrediencie: 

  • 350 g hladkej múky
  • 250 g masla
  • 150 g práškového cukru
  • 1 ČL perníkového korenia
  • 3 vajcia
  • 1 žĺtok
  • Citrónová kôra z polovice citróna

   

Ako na to?

  • Tri vajcia uvaríme na tvrdo, necháme ich vychladnúť a potom ich olúpeme a použijeme len žĺtok.
  • Uvarené žĺtky pretlačíme jemným sitkom, pridáme surový žĺtok a cukor a dopre spolu vymiešame.
  • Ďalej pridáme mäkké maslo, korenie, citrónovú kôru a vyšľaháme do krémova.
  • Nakoniec pridáme preosiatu múku a vymiesime hladké cesto. Zabalíme ho do potravinovej fólie a necháme aspoň pol hodinu v chladničke (môžeme kľudne aj cez noc).
  • Odpočinuté cesto vyberieme z chladničky, necháme ho trochu zmäknúť, potom ho na pomúčenej doske vyvaľkáme asi na hrúbku pol cm (lepšie je však na 1 cm) a cesto nakrájame na tyčinky s rozmerom 1×6 cm.
  • Na každý kúsok poukladáme lieskové oriešky, potrieme rozmiešaným žĺtkom s vodou a pečieme na 190 tupňoch asi 12 minút do zlatista.

 Keksíky, sušienky, cookies, koláčiky – nazvite ich ako chcete, máme ich na stránke veľa:

Špekuliacius keksíky ku káve

Bezlepkové mandľovo zemiakové koláčiky

Karamelové keksíky s čokoládou

Špaldové keksíky

Leave a Reply