Leto, grilovačka, už len si napiecť tieto super chrumkavé kváskové chlebové tyčinky. Do cesta sme primiešali sušené rajčiny a bol to veru veľmi dobrý upgrade. Ak patríte ku kváskovačom, tento recept musíte vyskúšať. Tyčinky sú hotové rýchlejšie ako chlieb a ten chlieb plnohodnotne nahradia. Super sa hodia ku grilovanému mäsu alebo zelenine, ale aj na zajedanie k syrom a salámom.
Kváskové chlebové tyčinky so sušenými rajčinami od Sisters Bakery
Ingrediencie:
- 500 g chlebovej hladkej múky
- 200 g ražného rozkvasu (pripravíme ho zmiešaním 90 g ražnej múky, 90 g vody a 1 PL ražného kvásku a necháme riadne rozkvasiť)
- 200 ml vody
- 2 PL olivového oleja
- 2 ČL soli
- 4-5 PL nadrobno nakrájaných sušených rajčín naložených v oleji
Ako na to?
- Všetky prísady, okrem sušených rajčín, dáme do väčšej misy a miesime ich. Najprv na nízkych otáčkach asi 5 minút, potom na vyšších otáčkach asi 2-3 minúty.
- Potom pridáme nasekané sušené rajčiny a ešte asi 2-3 minúty miesime.
- Hladké cesto potom ešte ručne premiesime na ľahko pomúčenej doske a necháme ho prikryté fóliou vykysnúť na minimálne dvojnásobok svojho objemu.
- Vykysnuté cesto rozdelíme na pomúčenej doske na 10 rovnakých častí, ktoré už viac nemiesime, len z nich vytvarujeme podlhovasté tyčinky.
- Na plechu s papierom na pečenie ich necháme krátko podkysnúť (asi 20-30 minút). Medzitým si rozohrejeme rúru na 250 stupňov. Ak máme, zapneme parný režim, ak nie, do rúry dáme nádobu s vodou.
- Chlebové tyčinky dáme potom do rúry a pečieme ich asi 15 minút do zlatohneda. Odporúčame sledovať ich počas pečenia, keďže každá rúra je iná.
- Tyčinky sú upečené, keď sú na povrchu sfarbené do zlatohneda a dospodu sú hnedasté.
- Necháme ich vychladnúť na mriežke.
Grilovačkové recepty
Tento recept na kváskové chlebové tyčinky je veľmi vďačný. Keď sa odhodláte v lete pripravovať kváskový chlieb, zarobte si rovno aj na tieto tyčinky, uvidíte, že si bez nich nebudete vedieť predstaviť grilovačku alebo ľahkú letnú večeru.
A na ďalšiu inšpiráciu máme pre vás ešte zopár receptov na leto:
Leave a Reply
Musíte byť prihlásení na komentovanie príspevku.