Nepečený cheesecake je pre mňa dokonalým dezertom, keď je vonku teplo. Na grilovačku, pre návštevu k nedeľnej káve alebo len tak, na raňajkové dojedanie. Tento recept som dochutila mangom, mám rada kombináciu manga a kokosu a tak som tieto dve chute prepojila a vznikol z toho veľmi dobrý a osviežujúci nepečený cheesecake s mangom a kokosom.
Nepečený cheesecake s mangom od Sisters Bakery
Ingrediencie:
Cesto:
200 g maslových sušienok
70 g roztopeného masla
Plnka:
750 g odtučneného krémového tvarohu
350 g šľahačky (v tekutom stave)
100 g práškového cukru
2 balenia lyofilizovaného manga BRIX (95 g) , z toho 50 g rozmrvíme v mažiari, 45 g nalámeme na kúsky, 65 g použijeme na polevu a zvyšok na ozdobenie
10 plátkov želatíny
Ozdoba:
Okrem vyššie spomínaného lyo manga a 2 PL kryšt.cukru som použila ešte za hrsť lyofilizovaného kokosu Brix
Ako na to?
Príprava je jednoduchá a rýchla, treba však rátať s časom na tuhnutie plnky, preto odporúčam spraviť si tento dezert pokojne deň dopredu.
Najprv si v kuchynskom robote alebo pomocou ponorného mixéra rozmixujeme maslové sušienky na prach. Potom k nim pridáme roztopené maslo a premiešame. Túto hmotu natlačíme na dno tortovej formy s priemerom 20 cm (formu som vopred vystlala papierom na pečenie). Túto hmotu treba naozaj „silno“ natlačiť do formy, aby držala tvar.
Ďalej si budeme pripravovať plnku na tento nepečený cheesecake. Najprv do misky so studenou vodou namočíme plátky želatíny a necháme ich asi 10 minút postáť, aby nasali vodu a napučali. Do väčšej misky dáme tvaroh, v mažiari rozmrvené lyofilizované mango, pridáme cukor, šľahačku a mixérom všetko vyšľaháme do hladkého krému.
Pokračovanie receptu
Teraz plátky želatíny vyžmýkame a spolu s asi 2 lyžicami tvarohovej zmesi ich dáme do malého kastrólika. Na slabom ohni túto želatínovú zmes zahrievame a miešame, až kým sa neroztopí a nie je riedka (prípadne môžeme pridať 1-2 PL vody). Dávame však pozor, aby sme zmes neprevárali, potom sa želatína poškodí a prestane tuhnúť.
Želatínu nalejeme do tvarohovej zmesi a riadne premiešame. Keď príde želatína do kontaktu so studenou plnkou, môže začať tuhnúť a v plnke sa budú vytvárať hrudky. Preto pracujeme rýchlo a všetko dobre premiešame (môžeme aj mixérom). Napokon ešte vmiešame na kúsky nalámané lyo mango, plnku nanesieme na pripravený sušienkový základ do formy na pečenie a uhladíme povrch. Takto pripravený cheesecake dáme na niekoľko hodín alebo cez noc do chladničky stuhnúť.
Pred podávaním ho môžeme ozdobiť polevou z manga – na ňu nasypeme do kastrólika 65 g lyo manga, pridáme 2 zarovnané lyžice kryštálového cukru a asi 120 ml vody. Počkáme, kým sa mango napije vody a potom ho za občasného miešania krátko povaríme, aby úplne zmäklo. Napokon ho ešte rozmixujeme ponorným mixérom a necháme vychladnúť. Na polevu potom ešte môžeme nasypať zvyšky lyo manga a kokosu.
Nepečené torty
Poďte sa na záver ešte pozrieť na ďalšie moje nepečené recepty. Nie je ich veľa, lebo ja a moja rúra sme najlepšie kamošky, ale niekedy sa aj mne zachce niečo studené a osviežujúce. A presne taký je nielen dnešný nepečený cheesecake, ale aj tieto dve chutné tortičky:
Bazovo tvarohová nepečená torta
Leave a Reply
Musíte byť prihlásení na komentovanie príspevku.