Najprv sa človek nevie dočkať, kedy to ovocie konečne začne dozrievať a potom je ho toľko, že zrazu ho nestíhame jesť a spracovávať. Na to je dobrý tento recept. Ovocné koláče z tvarohové cesta sú takou zero waste odpoveďou na zvyšky ovocia a zabudnutý tvaroh v chladničke. A najlepšie na nich je to, že recept je to jednoduchý, rýchly a koláče sú úžasné. Kým si premyslíte, s akým ovocím si ich pripravíte, my sme ich spravili s jahodami, malinami a černicami, chutiť budú aj s ríbezľami, marhuľami, čučoriedkami a pod.
Ovocné koláče z tvarohového cesta od Sisters Bakery
Ingrediencie:
Na cesto:
- 300 g hladkej múky
- 150 g krémového tvarohu
- 2 PL práškového cukru
- 50 ml oleja
- 50 ml mlieka
- 1/2 balíčka kypriaceho prášku
- Štipka soli
Na plnku a posýpku:
- 2-3 PL strúhanky
- Rôzne ovocie (jahody, černice, maliny, čučoriedky – čo máme doma)
- 2 kopcovité PL hladkej múky
- 2 PL práškového cukru
- 1 ČL mletej škorice
- 4 PL oleja
Ako na to?
- Je zrejmé, že tento recept je pomerne jednoduchý. Začneme tým, že všetky prísady na cesto dáme do misky a lyžicou ich premiešame, aby sa suché a mokré ingrediencie spojili.
- Potom ručne vymiesime hutné cesto – snažíme sa docieliť nepravidelnú konzistenciu, cesto nepotrebujeme mať hladké, stačí len, aby držalo pokope.
- Keď sme si cesto pripravili, 8 formičiek na tartletky (s priemerom 8-10 cm) vytrieme maslom.
- Cesto rozdelíme na 8 rovnakých kúskov a natlačíme ho na dno a po bokoch formičiek.
- Cesto vo formičkách posypeme trochou strúhanky, pretože ovocie môže byť šťavnaté a strúhanka pohltí prebytočnú tekutinu. Umyté a osušené ovocie rozdelíme do jednotlivých formičiek tak, aby pokrylo povrch cesta.
- Z múky, práškového cukru, mletej škorice a oleja vyrobíme mrveničku. Všetky uvedené prísady premiešame lyžičkou a rukami ich rozmrvíme na mrveničku.
- Mrveničkou posypeme všetky ovocné koláče a dáme ich piecť do rozohriatej rúry na 180 stupňov na 30 minút.
Ovocné koláče
Aby ste mali v sezóne ovocia dostatok inšpirácie na pečenie, zozbierali sme pre vás ešte náš osobný výber ovocných koláčov, ktoré určite treba vyskúšať. Ak vám bude málo, stačí si vo filtri na stránke vylistovať kategóriu OVOCNÉ a môžete vypekať od rána do večera.
Jablkový koláč s penou z bielok
Strúhaný koláč s tvarohom a višňami
Leave a Reply
Musíte byť prihlásení na komentovanie príspevku.