Archívy: <span>Recepty</span>

Home / Recepty
Bezlepkové koláčiky – orieškové tortičky s čokoládou
Recept

Bezlepkové koláčiky – orieškové tortičky s čokoládou

Bezlepkové koláčiky majú v našom receptári tiež svoj priestor. Nemusíte byť ani bezlepkáči, aby ste si ich napiekli a vychutnali, niekedy proste múku na pečenie ani netreba. Ako v prípade týchto slávnostných koláčikov. Ich základom sú mleté vlašské orechy a med. A žiaden pridaný cukor. Ak pečiete bez cukru, nahraďte nutelu nejakou vami prijateľnou plnkou...

Jednoduchá roláda s jahodami a mascarpone krémom
Recept

Jednoduchá roláda s jahodami a mascarpone krémom

Jednoduchá roláda, ktorú vám dnes predstavujeme, je chutná a pekná zároveň. Tento recept sa vám určite zíde, pretože je rýchly a výsledok ulahodí aj brušku, aj očiam. Vedeli ste, že roládu stačí piecť menej ako 10 minút? Plnka z mascarpone a čerstvých jahôd je hotová raz dva a tým pádom vám príprava tejto jahodovej rolády ...

Banánová roláda z piškótového cesta
Recept

Banánová roláda z piškótového cesta

Banánová roláda je doménou našej krstnej mamy. Lepšiu banánovú roládu ako pečie krstná sme ešte nejedli. Cesto je krásne žlté (domáce vajíčka sú domáce vajíčka), mäkké a nadýchané, nad parou šľahaná krémová plnka s maslom, samozrejme banány a celé to je poliate roztopenou čokoládou. Neverili by ste, ako rýchlo sa dá takáto dobrota upiecť. Vyskúšate,...

Arašidové sušienky s arašidovou plnkou
Recept

Arašidové sušienky s arašidovou plnkou

Sušienky sú dobrá vec. Dlho vydržia, dobre chutia, deti ich zbožňujú a dospelým sa dobre namáčajú do kávičky. Aspoň tak to vidíme my. Tieto arašidové sušienky s arašidovou plnkou sú našou srdcovou záležitosťou. Pochádzajú z dielne našich obľúbených majstrov cukrárov Bouchonovcov. Piekli sme ich podľa ich knihy a keď sme ich potom naživo ochutnali v...

Toastový chlieb biely na americký spôsob
Recept

Toastový chlieb biely na americký spôsob

Toastový chlieb je u nás veľmi obľúbený. Deti ho majú radi na chrumkavo, len tak s maslom. Aj keď je veľmi praktocké zbehnúť si do obchodu a kúpiť hotový toastový chlieb v obchode (našťastie je dostať kvalitné toastové chleby bez konzervantov a podobných vecí), raz za čas upečieme tento chlebík doma. Je úžasné sledovať cesto,...

Pletenky z kysnutého zemiakového cesta
Recept

Pletenky z kysnutého zemiakového cesta

Pletenky asi netreba zvlášť predstavovať. Mäkké slané pečivo, ktoré nám mamy balili do školy na desiatu, alebo ktoré si občas kúpime v nostalgickejších predajniach a niekedy ich zjeme len tak, bez ničoho. Ja to poviem za seba ako to je. Nič sa nevyrovná nášmu bielemu pečivu na raňajky. Netreba však iba snívať. Máme pre vás...

Bublanina s višňami a horkou čokoládou
Recept

Bublanina s višňami a horkou čokoládou

Bublanina nie je nič nové vo svete pečenia. Ale aj taký obyčajný rýchly koláč si môžeme občas vylepšiť chutnou kombináciou ako je napríklad táto. Do bublaniny sme dali kyselkavé višne a dobrú horkú čokoládu a  hneď chutila o niečo fajnovejšie. Recept vám bude, samozrejme, fungovať aj bez čokolády a namiesto višní môžete dať čerešne, ale...

Šišky v tvare srdiečok s malinovým lekvárom
Recept

Šišky v tvare srdiečok s malinovým lekvárom

Šišky v tvare srdiečok s nejakým dobrým lekvárom, napríklad malinovým, môžu poslúžiť ako milý darček pre niekoho, koho máte veľmi radi. A je vlastne jedno, či sú fašiangy alebo nie, tieto maškrty s lekvárovou plnkou a navyše aj v tvare srdiečka vám spravia radosť kedykoľvek a bezpochyby vám budú chutiť.

Slivkové perníky s čokoládovou polevou
Recept

Slivkové perníky s čokoládovou polevou

Perníky s čokoládovou polevou sú jedným z najobľúbenejších receptov nášho okolia. Najčastejšie naň dostávame dopyt, ľudia ich pečú. posielajú nám fotky a tešia sa, ako krásne im vyšli a ako super chutia. Sú upečené z perníkového cesta podľa dávneho receptu. Ako správne perníkové cesto, aj toto potrebuje svoj čas na dozretie, ale o to lepší...

Venčeky z odpaľovaného cesta na spôsob šišek
Recept

Venčeky z odpaľovaného cesta na spôsob šišek

Venčeky z odpaľovaného cesta pozná snáď každý. Skúšali ste ich ale niekedy namiesto pečenia vysmažiť? Dopracujete sa tak k úplne novému chuťovému zážitku. Kombinácia šiškovej chuti a rýchlej prípravy bez kysnutia sú tie správne dôvody, prečo ich vyskúšať napríklad na fašiangy, keď máte napríklad málo času, alebo bočíte od kysnutého cesta.