tvarohový krém
tvarohový krém
tvarohový krém
tvarohový krém
Ak sa vám v letných dňoch nechce piecť ale radi si aj tak doprajete nejakú maškrtu, potom máme pre vás jeden lákavý recept. Pripravte si s nami tvarohový krém s marhuľovou chuťou. Nebudete potrebovať ani rúru, ani skúsenosti s pečením. Bude vám stačiť zopár prísad, mixér a trocha času. Tvarohový krém s marhuľovou chuťou od Sisters Bakery Ingrediencie: 250 nízkotučného...

Ak sa vám v letných dňoch nechce piecť ale radi si aj tak doprajete nejakú maškrtu, potom máme pre vás jeden lákavý recept. Pripravte si s nami tvarohový krém s marhuľovou chuťou. Nebudete potrebovať ani rúru, ani skúsenosti s pečením. Bude vám stačiť zopár prísad, mixér a trocha času.

Tvarohový krém s marhuľovou chuťou od Sisters Bakery

Ingrediencie:

  • 250 nízkotučného krémového tvarohu
  • 100 ml šľahačky
  • 50 g mascarpone (pre krémovejšiu verziu, ale nemusí byť)
  • 2-3 PL práškového cukru (môžeme použiť aj alternatívne sladidlá alebo med)
  • 30 g lyofilizovaných marhúľ Brix
  • Ešte zopár marhúľ na ozdobu
  • 50 g horkej čokolády a 1 ČL oleja na polevu
  • 1 vanilkový lusk (alebo 1 ČL vanilkového extraktu či vanilkový cukor)

 

Ako na to?

Postup je naozaj jednoduchý a tvarohový krém si pripravíme veľmi rýchlo. Potom už len trocha trpezlivosti na zachladenie (bude chutiť lepšie a osviežujúcejšie, keď mu dáme možnosť „odpočinúť“ si v chladničke.

Do misky vyklopíme krémový tvaroh, pridáme mascarpone (nie je to nevyhnutné, ale vďaka nemu docielime krémovejšiu konzistenciu a plnšiu chuť), cukor, vanilku a v mažiari rozdrvené lyofilizované marhule. Lyžicou všetko premiešame, aby sa prísady spojili. Napokon pridáme šľahačku a mixérom krátko vyšľaháme.

Tvarohový krém naplníme do dezertných pohárov alebo mištičiek (toto množstvo vystačí na 4 porcie) a necháme ho v chladničke vychladnúť a trochu stuhnúť. Pred podávaním roztopíme čokoládu a premiešame ju s olejom a pomocou lyžičky nanesieme vrstvu čokolády na vychladený krém. Vďaka teplotnému rozdielu čokoláda rýchlo stuhne. Hotové dezerty ešte na ozdobu posypeme rozmrvenými lyofilizovanými marhuľami.

Moje deti nazvali tento tvarohový krém vylepšeným „domácim ovocným Pribináčikom“. Lyo marhule mu dodali príjemnú sladkokyslú osviežujúcu chuť, ale myslím, že by sa sem hodilo akékoľvek lyofilizované ovocie – pozrite ponuku v Brixe, majú snáď najviac druhov domáceho aj exotického mrazom sušeného ovocia.

Nepečené dezerty

Pre všetkých, ktorým sa práve nechce zapínať rúru, ale chuť na sladké je silná :-)))). Pozrite si moje odskúšané nepečené dezerty:

Nepečený cheesecake s mangom

Nepečená torta z čiernej bazy

Jahodová torta skoro bez pečenia

Tvarohová bazová torta bez pečenia

Leave a Reply