Pripravujete sa na Veľkú noc a zbierate inšpirácie, čo napečiete? Pripravila som pre vás veľkonočný receptový špeciál – zbierku mojich a vlastne aj vašich najobľúbenejších veľkonočných receptov. Tieto mám ja najradšej a rovnako patria aj medzi najnavštevovanejšie recepty na mojej stránke. Preklikajte sa nimi a verím, že si v nich vyberiete to, čo bude zdobiť tento rok váš veľkonočný stôl.
Veľká noc – veľkonočný receptový špeciál od Sisters Bakery
Čo u vás doma nesmie chýbať na Veľkú noc? Aké koláče a zákusky máte najradšej a doprajete si ich v sviatočné dni? Každá rodina má svoje koláčové “evergreeny”, tak ako aj naša, ale som presvedčená, že mnohí z náš radi občas vyskúšajú aj niečo nové na spestrenie. A aj preto som pre vás pripravila tento veľkonočný receptový špeciál – vybrala som 10 mojich veľkonočných receptov, ktoré sa určite oplatí vyskúšať. A ako ja rada hovorím, keď dobre pohostíš šibačov, možno ťa aj zabudnú vyšibať :-).
Veľkonočný zajac
Tento recept patrí medzi najnovšie na mojej stránke. Napriek tomu ho sem zaradím, lebo je to dobrota, ktorá ma dostala. Len si predstavte pláty chutného medového cesta naplnené ešte chutnejším lahodným krémom z mascarpone, šľahačky a citrónového krému! Tu ale nekončíme. Tento zákusok sa dá upiecť ozaj v rôznych podobách. Buď v rôznych kreatívnych tvaroch, ale aj ako klasická okrúhla torta, či koláč na plech. Ak chcete vyskúšať tento recept na veľkonočného zajaca, kliknite sem.

Slané jednohubky z odpaľovaného cesta
Asi v každej rodine hostíme na Veľkú noc návštevy. Či už šibačov alebo rodinu či priateľov. A ak sa objeme sladkého, potom je dobré mať po ruke aj slané “zájedky”. Napríklad tieto slané jednohubky z odpaľovaného cesta podľa francúzskeho receptu. Volajú sa gougéres (čítaj gužér) a pripravujú sa zo syrového odapaľovaného cesta. Chutia aj bez plnky, vyskúšajte však túto plnku z medvedieho cesnaku. Získate tak skvelú pochúťku k nápojom. Recept na tieto slané jednohubky nájdete tiež na mojej stránke.

Ďalšie veľkonočné recepty
Zatiaľ som vám predstavila moje dva obľúbené veľkonočné recepty – to však ani zďaleka nie je všetko. Poďte si pozrieť aj ďalšie dobroty, ktoré sa dostali do výberu.
Piškótový koláč na Veľkú noc
Tento recept sa vám veľmi páčil. Patrí medzi najnavštevovanejšie na mojej stránke a najpozeranejšie na mojich sociálnych sieťach. Niekedy stačí ozaj málo na to, aby sme si pripavili dokonalý dezert. V tomto prípade len obyčajné piškótové cesto, krémová plnka s vaječným koňakom a keksíky. Všetko dokopy nám vytvorí tento slávnostný dezert – a verete, že bude všetkým chutiť. Kliknite sem a pozrite si celý recept.

Punčový zákusok
Obľúbený “punčák” nemôže na Veľkú noc chýbať. Šťavnatý koláč napustený sirupom a rumom (ktorý môžeme vynechať, ak preferujeme nealkoholickú verziu) s typickou ružovou farbou. Je veľa rôznych receptov na punčové rezy, ja sama mám na stránke a v knihe ďalšie alternatívy, odporúčam však vyskúšať tento – je super šťavnatý a chutný, prevoňaný ovocím a rumom a len ťažko sa mu odoláva. A recept na vás čaká TU.

Veľkonočný zajačík s citrónovou chuťou
Toto je veľkonočá klasika, ktorá sa v mnohých rodinách napečie ani nie tak na jedenie ako skôr na ozdobu :-). Toto cesto je ale tak chutné, že ho určite zjete – a kuchyňu si ozdobíte napríklad vajíčkami :-). Ak nemaáte formu na zajaca, cesto sa dá použiť aj na koláč na plech, na bábovku, muffiny alebo iné tvary. Nech sa páči, kliknite sem a upečte si túto dobrotu.
Pokračovanie – recepty na Veľkú noc
Karamelové linecké cesto
Viete, ako si pripraviť karamelové linecké cesto? Nie je to vôbec komplikované – práve naopak. Všetky podrobnosti nájdete v mojom recepte, podľa ktorého si môžete napiecť chutné keksíky / sušienky na Veľkú noc. Naplniť ich môžete džemom, čokoládovou plnkou, ale dobre chutia aj bez plnky :-). Ja som z tohto cesta napiekla keksíky v tvare vajíčok a obliala som ich chutnou karamelovou plnkou. Vyskúšate ich tiež?

Dvojfarebné rezy
Čo sa stane, keď spojíme vanilkové a kakaové cesto s lahodným rumovým krémom? Vzniknú tieto dvojfarebné rezy. Piekla ich moja maminka, aj moja krstná a mne najviac chutili tak, že som rozobrala rez na “pásiky” a jedla som najprv vanilkové a potom kakaové. Nepýtajte sa ma, prečo, verím však, že nie som jediná s takýmito nevídanými zvykmi :-))). Pre mňa ostane tento dvojfarebný koláč vždy slávnostným a preto nesmie u nás chýbať na žiadnu Veľkú noc. Kliknite sem pre recept.

Opitý Izidor
Mám pre vás jedno priznanie. Ja som doslova neznášala rumové zákusky. A potom som asi pred 10 rokmi ochutnala u kamaráta Opitého Izidora a vznikla láska. Rum alebo pokojne aj rumová esencia sa do mnohých koláčov výborne hodia a podčiarknu ich chuť. Opitý Izidor je klasika, ktorú mnohí milujú a nedajú na ňu dopustiť a už pár rokov medzi nich patrím aj ja. 🙂 Recept nájdete TU,vyskúšajte ho, je skvelý. Ja som Izidora piekla v troch rôznych prevedeniach, ako rez na plech, ako tortu (viď obrázok), ale aj ako mini tortičky. Ktorá verzia sa páči najlepšie tebe?

Veľkonočné recepty – ďalšie inšpirácie pre vás
A máme tu poslednú časť výberu veľkonočných receptov.
Veľkonočné kysnuté koláče
Máte radi kysnuté? Potom si pozrite tento recept na veľkonočné kysnuté koláče. Sú to vlastne obyčajnú kysnuté koláče, ktoré som však ozdobila tak, aby pripomínali vajíčko. Je to chutná verzia raňajok alebo desiaty aj v období mimo Veľkú noc.

Sendvičový chlieb na chlebíčky
V čase, keď čelia všetky domácnosti častejšiemu podávaniu kľučiek medzi návštevami, je dobré mať pripravené pohostenie, ktoré chutí ale aj pekne vyzerá. Čo by ste povedali na klasické chlebíčky? Táto retro dobrota sa dá pripraviť aj kreatívnejšie než klasika. Ja som upiekla domáce sendvičové chleby – veky z kváskového cesta (ale recept ponúka aj drožďovú verziu) a dochutila som ich lyofilizovanými rajčinami. A viem, že som ich nerobila poslednýkrát. Vyskúšajte aj vy môj recept, nájdete ho tu.

Zelená roláda s tvarohovou plnkou
V tomto recepte vám ukážem, ako si môžete prírodným spôsobom zafarbiť piškótové cesto na zeleno. Tak, aby bolo krásne zelené, bez príchutí a umelín. Ja som upiekla túto zelenú roládu a naplnila som ju citrónovo-tvarohovým krémom. Všetkých veľmi ohúrila, najprv farbou a potom veľmi príjemnou chuťou. Ak sa vám nechce piecť roláda, cesto môžete upiecť na plechu ako plát, po dopečení rozkrájať na 3 pásy a tie naplniť plnkou – a vznikne vám pekný trojposchodový rez. Recept nájdete TU.
Leave a Reply
Musíte byť prihlásení na komentovanie príspevku.