Perníky sú našou veľkou vášňou. Okrem toho, že ich rady a často pečieme, zbierame recepty na rôzne ich podoby. Tieto napríklad sú s rumovou polevou. Chutia presne ako tie perníky, ktoré bolo dostať kúpiť v predrevolučnej minulosti. Nemusíte vôbec čakať do Vianoc, môžete si ich upiecť rovno teraz podľa nášho receptu.
Perníky s rumovou polevou od Sisters Bakery
Ingrediencie:
- 500 g hladkej múky
- 250 g medu
- 100 g hnedého trstinového cukru
- 2 vajcia
- 1 ČL sódy bikarbóny
- 1 ČL mletej škorice
- ½ ČL mletých klinčekov
- Na špičku noža mletého muškátového orieška, rovnaké množstvo sušeného mletého zázvora, ako aj mletého kardamomu a mletého nového korenia.
- Na polevu: 150 g práškového cukru, 1-2 PL tuzemského rumu, prípadne za lyžičku vody
Ako na to?
- Med s cukrom dáme do malého kastrólika a miešaním a zahrievaním rozpustíme do tekuta. Pozor, nevaríme, iba zohrejeme.
- Pridáme vajcia, sódu bikarbónu a korenia a dobre premiešame.
- Napokon pridáme preosiatu múku a vypracujeme cesto.
- Z cesta formujeme guľky asi ako väčší vlašský orech, alebo pomocou zmrzlinovej naberačky tvarujeme kopčeky na plech vystlaný papierom na pečenie.
- Pečieme asi 15 minút na 160 stupňoch.
- Vychladnuté perníčky zdobíme cukrovou polevou, na ktorú sme zmiešali práškový cukor s rumom a v prípade potreby trochu zriedili vodou.
- Polevu necháme zaschnúť.
- Z tejto dávky spravíte asi na 3-4 plechy perníčkov, dajú sa dobre skladovať a dlho vydržia, ideálne v uzavretej nádobe.
Keď už sme sa chválili našou vášňou piecť perníky, pripomíname vám vybrané perníkové alebo medovníkové recepty:
Ražné perníčky s čokoládou
Bezlepkové medovníky z kukuričnej múky
Perník na plech
Leave a Reply
Musíte byť prihlásení na komentovanie príspevku.