Kategória receptov: <span>koláče</span>

Home / koláče
Kysnutý rebarborový koláč s jahodami a mrveničkou
Recept

Kysnutý rebarborový koláč s jahodami a mrveničkou

Aspoň raz do roka pečiem nejaký dobrý rebarborový koláč. Mne sa táto zelenina – ovocie hodí najlepšie na kysnutý koláč, spolu s jahodami a nejakou dobrou mrveničkou. Samotná rebarbora je trochu kyslá, ale v kombinácii s jahodami dosiahne ideálnu chuť, ktorá jednoducho patrí k jari. A k tomu cestu ešte poviem, že je mäkulinké, lebo...

Jednoduchá jahodová bublanina
Recept

Jednoduchá jahodová bublanina

Viete, čo je lepšie než dobrá bublanina? Keď sa bublanina skombinuje s hrnčekovým koláčom. Výsledkom je jednoduchý a veľmi chutný koláč,  ktorý pripravíme bez váh a extra kuchynského vybavenia, rýchlo a so zaručeným výsledkom. Tak dobrú bublaninu ste ešte nejedli, vyskúšajte môj recept.

Najlepšia brioška
Recept

Najlepšia brioška

Brioška je už pekne “stará pani”. Toto nadýchané, na maslo bohaté francúzske pečivo pochádza z Normandie a prvý brioškový recept sa datuje späť až do polovice 18.storočia. Normandia, ako krajina, kde prevládalo pestovanie dobytka na zelených pláňach, bola regiónom bohatým na maslo a tým sa v klasickom recepte na briošku veru nešetrí. Ja mám však...

Rodinný perník
Recept

Rodinný perník

Tejto dobrote som dala názov rodinný perník. Keď som videla, ako si každý z neho postupne odkrajoval a vychutnával ho, napadlo ma, že toto je presne taký koláčik, ktorý je stvorený na to, aby sme sa oň podelili. Z veľkého kruhu sme si odkrajovali malé kúsky, ktoré sme si vychutnávali s čajom alebo ku káve...

Mrkvovo kokosové muffinky
Recept

Mrkvovo kokosové muffinky

Už dlho sme nepiekli dobré muffinky. Tieto sú zo špaldovej múky, s mrkvou a kokosom a sú našou najnovšou závislosťou. Podarilo sa nám totižto parádne nadýchané cesto, ktoré je chuťovo veľmi dobre nakombinované. Muffinky z neho chutili každému, kto ich ochutnal. Vyskúšate ich aj vy?

Dvojfarebné rezy s rumovou plnkou
Recept

Dvojfarebné rezy s rumovou plnkou

Dvojfarebné rezy sú pre mňa symbolom Veľkej noci alebo rodinnej oslavy. Naša maminka ich piekla na sviatočné príležitosti a mne veľmi chutili. Pamätám sa, že ako dieťa som ich jedla po vrstvách. Najprv spodnú kakaovú, potom žltú a nakoniec to najlepšie, vrchnú vrstvu poliatu čokoládou. Nedávno som si listovala náš rodinný receptár a hľadala recept...