Kategória receptov: <span>koláče</span>

Home / koláče
Jednoduchá piškótová roláda
Recept

Jednoduchá piškótová roláda

Piškótová roláda je jednoduchý a ľahký dezert, ktorý je rýchlo hotový a dá sa pripraviť na veľa spôsobov a s rôznymi plnkami. Niekedy stačí len málo – ako napríklad šľahačková plnka, aby ste mohli svojej návšteve servírovať letný dezert ľahký ako obláčik.

Jahodový koláč z jemného cesta
Recept

Jahodový koláč z jemného cesta

V sezóne jahôd si upečte tento jednoduchý jahodový koláč. Je výnimočný tým, že ako kypridlo som do cesta použila nie kypriaci prášok ale sušené droždie. Koláč však napriek tomu pripravíme pomerne rýchlo, lebo nemusí kysnúť.

Nepečený cheesecake s mangom
Recept

Nepečený cheesecake s mangom

Nepečený cheesecake je pre mňa dokonalým dezertom, keď je vonku teplo. Na grilovačku, pre návštevu k nedeľnej káve alebo len tak, na raňajkové dojedanie. Tento recept som dochutila mangom, mám rada kombináciu manga a kokosu a tak som tieto dve chute prepojila a vznikol z toho veľmi dobrý a osviežujúci nepečený cheesecake s mangom a kokosom.

Bazová bábovka
Recept

Bazová bábovka

Bábovku má rád asi každý. Alebo aspoň väčšina. Tak som si povedala, že spojím dve obľúbené veci – bábovku a bazu a upiekla som tak bazovú bábovku. Vďaka maslu je veľmi jemná, vďaka baze a bazovému sirupu prevoňaná vôňou bazového kvetu. Presne koláč, ktorý nám pripomenie, že dni sú dlhšie, slnko dlhšie svieti a všade je viac a viac kvetov.

Pľundrové cesto a recepty z neho
Recept

Pľundrové cesto a recepty z neho

Pľundrové cesto je vlastne kysnuté lístkové cesto. Jeho príprava je podobná príprave lístkového cesta, len cesto musí vopred vykysnúť. Nie je to však recept pre netrpezlivých. Pľundrové cesto musí najprv vykysnúť a potom sa v polhodinových intervaloch 4x prekladá. Až vtedy je pripravené na použitie. Ale odmenou je jeho univerzálnosť. Dá sa pripraviť v sladkej aj slanej podobe,...

Višňové madlenky
Recept

Višňové madlenky

Madlenky sú francúzske maslové pečivo, ktoré tam podávajú na raňajky alebo ku kávičke. Sú vyrobené z maslového cesta s vyšším pomerom vajec a vďaka tomu sú veľmi jemné a lahodné. Typickou črtou pravých madleniek je “prasknutý krater” na spodnej strane. Aj keď by sa možno na prvý dojem zdalo, že sú to nepodarky, tento malý...

Veľká noc – môj veľkonočný receptový špeciál
Recept

Veľká noc – môj veľkonočný receptový špeciál

Pripravujete sa na Veľkú noc a zbierate inšpirácie, čo napečiete? Pripravila som pre vás veľkonočný receptový špeciál – zbierku mojich a vlastne aj vašich najobľúbenejších veľkonočných receptov. Tieto mám ja najradšej a rovnako patria aj medzi najnavštevovanejšie recepty na mojej stránke. Preklikajte sa nimi a verím, že si v nich vyberiete to, čo bude zdobiť...

Veľkonočný zajac
Recept

Veľkonočný zajac

Veľkonočný zajac v akejkoľvek podobe patrí neodmysliteľne k jarným sviatkom. Aj keď asi prvé, čo vám napadne, je čokoládový, my sme si dnes zajaca upiekli. Z medového cesta 😊. Myslím, že takáto torta nikoho nenechá chladným. Pláty mäkkého medového cesta, naplnené lahodným krémom s citrónovou chuťou a čerstvé ovocie k tomu. Neváhajte a pripravte si veľkonočné pohostenie ako sa patrí!