hrnčeková bábovka s jogurtom
hrnčeková bábovka s jogurtom
hrnčeková bábovka s jogurtom
hrnčeková bábovka s jogurtom
Hrnčeková bábovka je takou zrýchlenou verziou klasickej vanilkovej bábovky. Naschvál som si stopla čas, cesto som pripravila za 15 minút, bábovku som naliala do formy a dala piecť. Kým sa piekla, umyla som riady, upratala kuchyňu a ešte som aj stihla spísať recept. Šikovný recept, táto hrnčeková bábovka. Ak máte také radi, tak si ho poďte pozrieť....

Hrnčeková bábovka je takou zrýchlenou verziou klasickej vanilkovej bábovky. Naschvál som si stopla čas, cesto som pripravila za 15 minút, bábovku som naliala do formy a dala piecť. Kým sa piekla, umyla som riady, upratala kuchyňu a ešte som aj stihla spísať recept. Šikovný recept, táto hrnčeková bábovka. Ak máte také radi, tak si ho poďte pozrieť. Už len podľa dĺžky návodu je zrejmé, že táto bábovka je ozaj rýchla a jednoduchá.

Hrnčeková bábovka s jogurtom od Sisters Bakery

 

Ingrediencie:

  • 1,5 hrnčeka polohrubej múky (1 hrnček = 250 ml)
  • 1 hrnček práškového cukru
  • ½ mäkkého masla (125 g)
  • 8 zarovnaných PL bieleho jogurtu
  • 4 vajcia
  • 1 vanilkový cukor alebo za lyžičku vanilkového extraktu
  • ½ balíčka kypriaceho prášku

Práškový cukor na posypanie, trochu masla a múky na vymastenie a vysypanie bábovkovej formy.

 

Ako na to?

Bábovka sa robieva z treného cesta. Mäkké maslo spolu s práškovým cukrom rozmiešame do krémova (utrieme ich spolu), potom prišľaháme žĺtky a vanilkový cukor alebo vanilkový extrakt. Gumenou varechou primiešame biely jogurt. Na túto zmes pridáme 1,5 hrnčeka polohrubej múky premiešanej s kypriacim práškom, všetko spolu zamiešame a napokon pridáme sneh zo 4 bielkov.

Cesto nalejeme do vymastenej a múkou vysypanej bábovkovej formy a dáme piecť do vopred vyhriatej rúry na 180 stupňov asi na 30 minút.

Po dopečení necháme bábovku 10-15 vo forme chladnúť, potom ju opatrne vyklopíme na mriežku a necháme úplne vychladnúť.

Pred podávaním ju posypeme práškovým cukrom.

Myslím, že tu nie je nad čím premýšľať. Hrnčeková bábovka je jednoduchý recept, kde vynikne čistá vanilková chuť treného cesta. Ak chcete, môžete si ju „prerobiť“ na mramorovú tak, že odoberiete 1 PL múky a nahradíte ju kakaom. To vmiešate do polovice cesta.

Bábovka – najobľúbenejší sobotný koláč

Bábovku pozná každý a ja nepoznám nikoho, kto by bábovke povedal nie. Klasická mramorová ale aj jej rôzne obmeny, ako napríklad dnešná hrnčeková bábovka s jogurtom, sú koláčom, ktorý sa na Slovensku najčastejšie pečie.

Napríklad len na našej stránke máme viac ako 10 bábovkových receptov. Stačí kliknúť SEM a otvorí sa vám náš príspevok o bábovke. Nielen s receptami, ale aj dobrými radami, ako upiecť chutnú bábovku. Nech vám s nami chutí!

 

Leave a Reply