Gaštanový koláč bez múky
Gaštanový koláč bez múky
Gaštanový koláč bez múky

Gaštanový koláč bez múky je príkladom toho, aké jednoduché môže byť napiecť dobrý koláč ku káve aj pre bezlepkáčov. Základom je mať mixér a ostatné už pôjde samo. Múka sa v tomto koláči vôbec nenachádza, namiesto nej sme pridali mleté mandle, rozmixované gaštany, ktoré ostali z tej kopy pečených gaštanov, pracne vylúpaných a pár ďalších prísad. Vymiešať, šups do formy a upiecť. Kým sa koláč bude piecť, vy si zatiaľ stihnete poumývať riady, pripraviť kávičku a potom si k nej tento čerstvo napečený gaštanový koláč vychutnať.

Gaštanový koláč bez múky aj pre začiatočníkov od Sisters Bakery

 Ingrediencie: 

  • 200 g masla
  • 200 g mletých mandlí so šupkou
  • 250 g gaštanového pyré alebo upečených, olúpaných a rozmixovaných gaštanov
  • 4 vajcia
  • 150 g práškového cukru
  • 1 vanilkový cukor

 

Ako na to?

  •  Najprv v mise vymiešame do hladka maslo a práškový cukor.
  • Potom postupne po jednom pridávame žĺtky a naďalej miešame do hladkého krému. Potom pridáme vanilkový cukor a mleté mandle. Dôkladne celú zmes premiešame, pridáme rozmixované pečené gaštany alebo gaštanové pyré a ešte raz premiešame.
  • V osobitnej mise vyšľaháme bielky do tuha. A pomocou gumenej varechy ich vmiešame do mandľovej zmesi.
  • Cesto nalejeme do okrúhlej tortovej formy (my sme použili formu s priemerom 20 cm), na dno ktorej sme dali papier na pečenie.
  • Pečieme v rozohriatej rúre na 180 stupňoch asi 50 minút až hodinu.
  • Po dopečení necháme úplne vychladnúť a pred podávaním môžeme posypať práškovým cukrom.

Ak sa už vidíte, ako si vychutnávate gaštanový koláč, popri tom vychutnávaní si môžete prelistovať ďalšie naše inšpiratívne recepty. Vybrali sme pre vás ďalšie gaštanové dobroty:

Gaštanové košíčky so šľahačkou

 

 

Leave a Reply