Perníky s rumovou polevou
Perníky s rumovou polevou
Perníky s rumovou polevou

Perníky sú našou veľkou vášňou. Okrem toho, že ich rady a často pečieme, zbierame recepty na rôzne ich podoby. Tieto napríklad sú s rumovou polevou. Chutia presne ako tie perníky, ktoré bolo dostať kúpiť v predrevolučnej minulosti. Nemusíte vôbec čakať do Vianoc, môžete si ich upiecť rovno teraz podľa nášho receptu.

Perníky s rumovou polevou od Sisters Bakery

Ingrediencie:

  • 500 g hladkej múky
  • 250 g medu
  • 100 g hnedého trstinového cukru
  • 2 vajcia
  • 1 ČL sódy bikarbóny
  • 1 ČL mletej škorice
  • ½ ČL mletých klinčekov
  • Na špičku noža mletého muškátového orieška, rovnaké množstvo  sušeného mletého zázvora, ako aj mletého kardamomu a mletého nového korenia.
  • Na polevu: 150 g práškového cukru, 1-2 PL tuzemského rumu, prípadne za lyžičku vody

 

Ako na to? 

  • Med s cukrom dáme do malého kastrólika a miešaním a zahrievaním rozpustíme do tekuta. Pozor, nevaríme, iba zohrejeme.
  • Pridáme vajcia, sódu bikarbónu a korenia a dobre premiešame.
  • Napokon pridáme preosiatu múku a vypracujeme cesto.
  • Z cesta formujeme guľky asi ako väčší vlašský orech, alebo pomocou zmrzlinovej naberačky tvarujeme kopčeky na plech vystlaný papierom na pečenie.
  • Pečieme asi 15 minút na 160 stupňoch.
  • Vychladnuté perníčky zdobíme cukrovou polevou, na ktorú sme zmiešali práškový cukor s rumom a v prípade potreby trochu zriedili vodou.
  • Polevu necháme zaschnúť.
  • Z tejto dávky spravíte asi na 3-4 plechy perníčkov, dajú sa dobre skladovať a dlho vydržia, ideálne v uzavretej nádobe.

Keď už sme sa chválili našou vášňou piecť perníky, pripomíname vám vybrané perníkové alebo medovníkové recepty:

Ražné perníčky s čokoládou

Bezlepkové medovníky z kukuričnej múky

Perník na plech

Perníkový rez

undefined

Leave a Reply