Makové muffiny sa tešia (nielen u nás) veľkej obľube. Nám sa k tomu maku ale akosi hodí citrón, preto ho s ním vždy skombinujeme. Tieto muffiny sú veľmi chutné, nadýchané a výborne sa hodia ku kávičke na raňajky. Ani deti nimi nepohrdnú, keď im ich pribalíte na desiatu do školy. Čo takto upiecť si dnes naše citrónovo makové muffiny zo špaldovej múky? Nebudete na to potrebovať viac než hodinku času, aj s pečením.
Citrónovo makové muffiny zo špaldovej múky od Sisters Bakery
Ingrediencie:
- 170 g špaldovej múky
- 1 ČL kypriaceho prášku
- Štipka soli
- 180 g hnedého kryštálového cukru
- 3 väčšie vajcia
- 1 ČL vanilkového extraktu
- 160 g roztopeného tekutého masla
- Kôra a šťava z 1 citróna
- Kopcovitá lyžica maku (mletý alebo celý, aký máte radšej)
Ako na to?
- Do väčšej misy preosejeme múku a kypriaci prášok a primiešame soľ.
- V inej mise zmiešame celé vajcia, cukor a vanilku do penista.
- Do vajíčkovej zmesi v dvoch dávkach primiešame múku, ale len zľahka, akurtát tak, aby sa obe zmesi spojili, nepremiešame.
- Roztopené maslo nalievame počas stáleho miešania do zmesi, potom pridáme citrónovú šťavu a kôru, premiešame.
- Zmes dáme do uzatvárateľnej krabičky do chladničky stuhnúť. Môžeme ju tam nechať kľudne aj cez noc, alebo do troch dní, ak sa nám zrovna nechce piecť.
- Stuhnuté cessto naberáme lyžicou alebo nanášame pomocou zdobiaceho vrecka do muffinových košíkov v plechu a pečieme vo vyhriatej rúre na 180 stupňov asi 20-25 minút.
Makové muffiny veru nie su jediné, ktoré nájdete v našom receptovom archíve. Pozrite si aj:
Banánové muffiny s orechovou posýpkou
Leave a Reply
Musíte byť prihlásení na komentovanie príspevku.