Kategória receptov: <span>Ovocné</span>

Home / Ovocné
Bratislavský závin s jablkovo orechovou plnkou
Recept

Bratislavský závin s jablkovo orechovou plnkou

Šťavnatý, chutný a plný jesenných chutí – taký je tento bratislavský závin, ktorý si môžete podľa môjho receptu teraz upiecť aj vy. Na jeho prípravu som siahla po overenom ceste, z ktorého sa robievajú aj bratislavské rožky a plnku som si spravila jablkovo-orechovú, Túto kombináciu mám veľmi rada a keď k nej pridáme ešte trochu...

Jablkové pirôžky
Recept

Jablkové pirôžky

Jablkové pirôžky sú mojou jesennou verziou obľúbenej vysmážanej dobroty. Pirôžky som prvýkrát ochutnala ešte ako dieťa raz dávno v Bratislave na Obchodnej ulici. Myslím, že to pirôžkové okienko tam ešte stále je :-). Na mojej stránke už mám pirôžkový recept, robila som klasiku s orechmi alebo makom a v kváskovej podobe. Dnes trochu zmeny a...

Citrón nesmie chýbať v mojej kuchyni
Recept

Citrón nesmie chýbať v mojej kuchyni

Citrón má zaujímavý pôvod, ku ktorému som sa dopátravala len neľahko. Rôzne zdroje uvádzajú rôzne miesta pôvodu, ale všetky sa ako tak stretávajú v Ázii, v okolí Indie. Najpravdepodobnejšia teória je asi tá, že citrón pochádza z Pakistanu. Dnes si ale o citrónoch povieme oveľa viac. Tak sa pohodlne usaďte a prečítajte si zaujímavosti o...

Perníky a ich história – všetko o perníkoch a veľa receptov
Recept

Perníky a ich história – všetko o perníkoch a veľa receptov

Každý máme niečo, bez čoho by Vianoce neboli Vianocami (niekto obľúbené CD s vianočnými odrhovačkami, niekto vaječný koňak, niekto svetlo sviečky, niekto vôňu pomarančov a škorice). U mňa sú to perníky. Milujem ich piecť, milujem ich jesť, milujem o nich čítať. Vedeli ste napríklad, že prvý recept, ktorý som zverejnila ako Sisters Bakery, bol perníkový?

Jahodový krémeš
Recept

Jahodový krémeš

Aj keď jahodový krémeš nie je úplne bežným dezertom, krémeš ako taký patrí ku klasikám slovenských cukrární. Aj doma si ho vieme pripraviť a prekvapivo to vôbec nie je zložité. Ja som sa dnes rozhodla pre osviežujúcu jahodovú verziu, ktoré je príjemnou zmenou oproti vanilkovému krémešu. Najlepšie na tomto recepte je, že si ho môžete...

Jablková roláda
Recept

Jablková roláda

Táto jablková roláda ma úplne dostala. Človek by ani neveril, ze z takej jednoduchej kombinácie, ako je jemné piškótové cesto a strúhané jablká môže vzniknuť tak dokonalý, šťavnatý a jesennými chuťami nasýtený dezert. Už som ju piekla dvakrát a myslím, že to je stále len začiatok. Super rýchlo hotová – čiže ak vás aj prepadne...

Hruškový koláč s tvarohom
Recept

Hruškový koláč s tvarohom

Tento hruškový koláč s tvarohom je pre mňa typickým jesenným koláčom, aj keď si ho môžeme upiecť kedykoľvek v roku. Len kombinácia citrónom a škoricou dochuteného tvarohu a hrušiek je pre mňa čistá jeseň.  Mám rada výdatné kysnuté koláče, ktoré si dám na raňajky s kávou alebo ako dezert po ľahkom obede. Poď si ho...

Čučoriedkové ruže z kysnutého cesta
Recept

Čučoriedkové ruže z kysnutého cesta

Čučoriedkové ruže z kysnutého cesta sú výsledkom spontánneho nápadu na chalupe a našej veľkej maškrtnosti. Od kamarátky čučoriedkárky sme si kúpili čerstvé čučky a ako to už na našej chalupe býva zvykom, vždy tu vznikne nový čučoriedkový recept. Tieto ruže sú skvelým sladkým pečivom na víkendové raňajky, ale dobre padnú aj ako sladká ovocná desiata...

Cuketové pité
Recept

Cuketové pité

Jablkové pité pozná každý, mňa však veľmi prekvapilo, že rovnako dobré je aj cuketové pité. Namiesto jablka použijeme strúhanú cuketu, ktorú správne dochutíme a výsledok? Skvelý koláč na začiatok jesene, ktorý je chutný a šťavnatý.

Ovocná doboška – letná verzia obľúbeného dezertu
Recept

Ovocná doboška – letná verzia obľúbeného dezertu

Doboška je obľúbený zákusok, ktorý sa skladá z vrstiev piškótového cesta a z kakaovej plnky. Ja som tento klasický recept trochu pozmenila a vytvorila som osviežujúcu letnú verziu s tvarohovo – ovocnou plnkou. Tu platí dvojnásobne, že aj oči by jedli – krásna magentová farba lyofilizovaného dračieho ovocia spraví z tejto torty nielen potešenie pre brucho, ale aj pre oči.