Cookies – aj keď nie sú zrovna tradičným slovenským koláčikom – sa stávajú celkom obľúbeným desiatovým koláčom, alebo niečím malým na zahryznutie. Či ich nazvete cookies, koláčiky, sušienky alebo keksíky, jedno im nemôžete uprieť – že nech do nich zamiešate čokoľvek, vždy sa všety zjedia a budú chutiť. My sme ich spravili z celozrnnej múky a trstinového cukru (ktorý možno nahradiť aj kokosovým alebo brezovým), pridali sme arašidové maslo a chrumkavé arašidy a zabudnutý prezretý banán. Takto upečené koláčiky môžete aj zmraziť na neskôr, alebo ich rovno zjedzte a najlepšie chutia aj s hriešne dobrou polevou z arašidového masla.
Arašidovo banánové cookies od Sisters Bakery
Ingrediencie:
Cesto:
- 200 g celozrnnej hladkej múky
- 100 g trstinového cukru
- 50 g masla
- 2 PL arašidového masla
- 1 vajce
- 1 ČL kypriaceho prášku
- 1 ČL sódy bikarbóny
- 1 ČL vanilky
- Kôra z polovice citróna
- Trochu škorice
- 100 g nesolených arašídov
- 1 prezretý banán
Poleva:
- 3 PL arašidového masla
- 2-3 PL práškového cukru
- 150 ml šľahačky
- 1 stredne zrelý banán
Ako na to?
- Arašídy opečieme na suchej panvici (pozor, rýchlo prihárajú ) a necháme ich vychladnúť.
- Zmäkknuté maslo, arašidové maslo, cukor, kôru z citróna a vanilku vyšľaháme do krému, pridáme vajce a dobre zašľaháme. Pridáme mäkký banán, môžeme ho popučiť vidličkou a vmiešame ho do zmesi.
- Múku premiešame s kypriacim práškom a sódou bikarbónou, prisypeme do zmesi a premiešame. Ideálne len varechou, nie mixérom, inak ostanú keksíky gumové.
- Z cesta vyformujeme guľky, ktoré uložíme na plech. Ak je cesto príliš mäkké, pred pečením ho môžeme dať zachladiť do chladničky.
- Pečieme na 180 stupňoch asi 20 minút. Vyberieme z rúry a necháme vychladnúť.
- Na plnku si rozmixujeme arašídové maslo s cukrom, potom pridáme šľahačku a mixérom vyšľaháme do krémova. Pomocou ozdobného vrecka nanášame na vychladnuté keksíky a ozdobíme koliečkom banánu.
Vyskúšajte aj naše ďalšie recepty na koláčiky a keksíky:
Mätovo čokoládové cookies
Tekvicové koláčiky
Mrkvové koláčiky
Leave a Reply
Musíte byť prihlásení na komentovanie príspevku.