Jablkové perníky
Jablkové perníky
Jablkové perníky
Jablkové perníky
Jablkové perníky sú receptom pre tých, ktorí radi využijú potraviny do poslednej omrvinky. Sú aj pre tých, ktorí neradi vážia a merajú suroviny. A v neposlednom rade sú pre všetky deti a všetkých dospelých, ktorí majú radi perníky, vôňu škorice, mäkké medovníčky alebo proste len nejakú dobrotu pod zub. Upečte si ich napríklad už tento...

Jablkové perníky sú receptom pre tých, ktorí radi využijú potraviny do poslednej omrvinky. Sú aj pre tých, ktorí neradi vážia a merajú suroviny. A v neposlednom rade sú pre všetky deti a všetkých dospelých, ktorí majú radi perníky, vôňu škorice, mäkké medovníčky alebo proste len nejakú dobrotu pod zub. Upečte si ich napríklad už tento víkend. Lebo perníková sezóna môže trvať celý rok. 

Jablkové perníky na jeseň od Sisters Bakery

Ingrediencie:

  • 2 celé vajcia
  • 4 PL tekutého medu
  • 4 PL trstinového cukru
  • 5 PL oleja neutrálnej chuti (napr.slnečnicový)
  • 5 PL zvyšku po odšťavení jabĺk (odšťavená dužina)
  • 15 PL pšeničnej hladkej múky
  • 12 PL ražnej hladkej múky
  • 1 ČL kypriaceho prášku
  • 1 ČL sódy bikarbóny
  • 2 ČL perníkového korenia (bez kypridla)
  • Vajce na potieranie
  • Rôzne semiačka na ozdobenie

 

 

Ako na to?

  • Vajcia, med a trstinový cukor dáme do misky a metličkou ich vyšľaháme, kým sa cukor nerozpustí. Potom pridáme olej a jablkovú odšťavenú dužinu a premiešame do hustej kaše.
  • Oba druhy múky, sódu bikarbónu, kypriaci prášok a perníkové korenie preosejeme a postupne ich primiešavame do vajíčkovo – medovej zmesi.
  • Zo všetkých surovín vymiesime na oimúčenej doske cesto, ktoré zabalíme do potravinárskej fólie a necháme ho v chladničke dve hodiny (ideálne však cez noc) odpočinúť.
  • Vychladené a stuhnuté cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske na pol centimetrový plát a vykrajujeme rôzne tvary. Tie kladieme na plech vystlaný papierom na pečenie. Na povrch perníčkov vtlačíme semiačka a dáme ich piecť do rozohriatej rúry na 180 stupňov na 10-12 minút. Čas pečenia závisí od veľkosti vykrojených perníkov, väčšie pečieme dlhšie, menším stačí 10 minút.
  • Upečené perníčky ešte za horúca potrieme rozšľahaným vajíčkom a necháme ho na nich zaschnúť.
  • Jablkové perníky sú hneď po dopečení mäkké – aj vďaka jabĺčkam. Je však dôležité nepiecť ich dlhšie, než odporúčame.

Kváskujete? Pečiete radi?

Potom by vo vašej knižnici – lepšie povedané, vo vašej kuchyni – nemala chýbať naša knižka TAKMER ZABUDNUTÉ RECEPTY. Knižku vám teraz ponúkame v špeciálnej limitovanej edícii: ak si ju objednáte teraz na našej stránke, pribalíme vám k nej zadarmo receptárik s kváskovými receptami. Poštovné na území SR máte úplne zadarmo.

Spravte radosť sebe alebo niekomu blízkemu, kto rád pečie. Potešte originálnym darčekom maminu, sestru alebo kámošku a pripomeňte si našimi klasickými receptami dobroty, ktoré piekla možno aj vaša babka.

Kliknite a objednajte teraz, táto ponuka platí len do vyčerpania zásob receptárikov.

Takmer zabudnuté recepty
Takmer zabudnuté recepty

Perníky sú naša vášeň

Je to možno nezvyčajné alebo menej bežné, ale my sme do perníkov úplní blázni. Zbierame rôzne perníkové recepty a rovnako aj perníkové recepty vymýšľame. Ako napríklad dnešné jablkové perníky. Keď sme odšťavili jablká a ostalo po nich dosť veľa zvyškov dužiny, tak sme si povedali, že to treba nejako zužitkovať. A vznikol tento recept. Vyskúšajte ho, tieto jablkové perníky sú fakt super mäkké a veľmi chutné.

A ak budete mať chuť, pustite sa aj do ďalších našich perníkových receptov:

Ražné pomarančové perníky

Perníky s rumovou polevou

Perníkové rezy s čokoládovou polevou

Perníkové šišky s karamelovou polevou

 

Leave a Reply