Maslové sušienky majú dlhú trvanlivosť, dobre chrumkajú a ešte lepšie sa namáčajú do čaju alebo kávy. Nemusia byť vôbec nudné, dajú sa veľmi jednoducho obmieňať tým, že do nich pridáme rôzne oriešky, kúsky čokolády alebo citrónovú či pomarančovú kôru. My sme ich teda dnes spravili z makadamiovými orechami a s bielou čokoládou. Len zamiešať, vymiesiť, vychladiť a piecť. Ak ste hľadali niečo iné, nezabudnite sa pozrieť na spodku receptu, pridali sme tam pre vás zopár tipov na ďalšie sušienky a keksíky, ktoré si môžete s nami napiecť.
Maslové sušienky z makadamiových orieškov od Sisters Bakery
Ingrediencie:
- 100 g hladkej múky
- Pol balíčka kypriaceho prášku
- 100 g makadamiových orechov (vylúpaných)
- 75 g bielej čokolády nasekanej na malé kúsky
- 1 vanilkový struk alebo 1 balenie vanilkového cukru
- 50 g masla (môžeme použiť aj rastlinný tuk, napríklad kokosový)
- 50 g trstinového cukru
- 1 vajce
- Štipka soli
Ako na to?
- Múku a kypriaci prášok preosejeme, pridáme do nej polovicu nasekaných orechov a nadrobno nasekanú bielu čokoládu. Pridáme zrnká z vanilkového lusku (alebo vanilkový cukor).
- Maslo vyšľaháme do hladka so štipkou soli a cukrom. Pridáme vajce a premiešame.
- Vareškou vmiešame múkovo-orechovú zmes a cesto zabalené do potravinovej fólie odložíme na hodinu do chladničky.
- Rúru predhrejeme na 180 stupňov. Dva plechy vystelieme papierom na pečenie.
- Z vychladnutej masy vyformujeme guličky o niečo menšie ako vlašské orechy, pritlačíme ich a posypeme zvyšnými nasekanými orechmi.
- Keksíky pečieme asi 10 minút do zlatova. Počas pečenia sa sušienky jemne roztečú a pekne schrumkavejú.
- Po dopečení necháme úplne vychladnúť. Skladujeme v uzavretej nádobe. Sušienky môžeme aj zmraziť.
Na záver ešte zopár ďalších receptových inšpirácií na domáce sušienky a keksíky:
Špekulacius keksíky
Arašidové keksíky s arašidovou plnkou
Leave a Reply
Musíte byť prihlásení na komentovanie príspevku.