brownies
brownies
brownies
brownies
Ak máte chuť na niečo poriadne čokoládové, odpoveďou sú koláčiky brownies. Určite ste ich už niekedy ochutnali, najlepšie však chutia, keď si ich pripravíte sami doma. Počas prípravy vám bude v domácnosti rozvoniavať čokoláda a vy sa nebudete vedieť dočkať, kedy upečený koláč vychladne a vy sa doň schuti zahryznete. My sme tie naše brownies...

Ak máte chuť na niečo poriadne čokoládové, odpoveďou sú koláčiky brownies. Určite ste ich už niekedy ochutnali, najlepšie však chutia, keď si ich pripravíte sami doma. Počas prípravy vám bude v domácnosti rozvoniavať čokoláda a vy sa nebudete vedieť dočkať, kedy upečený koláč vychladne a vy sa doň schuti zahryznete. My sme tie naše brownies ozdobili polevou z arašidov, ktorú si jednoducho pripravíte doma.

Brownies s arašidovou polevou od Sisters Bakery

Ingrediencie:

170 g mäkkého masla

100 g horkej čokolády nalámanej na kúsky

200 g  kryštálového cukru

1 ČL vanilkového extraktu alebo pravej vanilky

Štipka soli

40 g práškového holandského kakaa

60 g hladkej múky (pre bezlepkovú verziu nahraďte pšeničnú múku buď kukuričným škrobom alebo napríklad ryžovou múkou)

3 vajcia

 

Na arašidovú polevu:  

50 g masla

100 g arašidov

40 g práškového cukru

 

Ako na to? 

  • Predhrejme rúru na 170 stupňov. Plech jemne vymastíme a vystelieme papierom na pečenie tak, aby presahoval cez okraj plechu.
  • Maslo dáme do panvice a na strednom stupni ohrievame 3-5 minút, až kým nebuble, nesfarbí sa trochu do zlata a nezačne mať jemne orechovú vôňu. Pozor, aby sa nepripálilo.
  • Do veľkej misy nalámeme čokoládu, zalejeme roztopeným maslom a po minúte dobre premiešame metličkou. Kým je zmes ešte teplá, vmiešame cukor a vanilku, potom vajíčka a soľ.
  • Nakoniec do zmesi preosejte kakaový prášok a múku (resp.Zlatý Klas). Zamiešajte vareškou a nalejte na pripravený plech.
  • Pečieme asi 30-40 min na 170 stupňoch, koláč na povrchu popraská, ale to je úplne v poriadku. Skúšajte špajlou, či už je zvnútra prepečený. Ak vytiahnete špajlu suchú, tak je.
  • Na arašidovú polevu rozmixujeme do kaše arašidy a maslo a nakoniec primiešame cukor. Mixujte kľudne dlhšie, aby ste docielili čo najjemneješiu konzistenciu.
  • Hotové brownies nakrájame a každý kúsok ozdobíme arašidovou polevou.

Čokolády nikdy nie je dosť a ak vám nebudú stačiť tieto chutné brownies, skúste napríklad tieto dobroty:

Čokoládové cookies s mätou

Čokoládové koláčiky s čokoládovým krémom a arašidmi

Banánovo čokoládový koláč

Čokoládový koláč z ryžovej múky

 

Leave a Reply