Kategória receptov: <span>Čokoládové</span>

Home / Čokoládové
Krtkova torta na plech
Recept

Krtkova torta na plech

Krtkova torta je klasika a ja som veľmi pyšná, že som bola pri jej “zrode”. Po skončení školy som pracovala vo firme Dr.Oetker a moja kolegynka ju uvádzala na trh. Dlho dlho som ju nejedela, až som si nedávno na ňu spomenula. Skombinovala som kakaové trené cesto s osviežujúci krém, na ktorý som použila krémový...

Takmer zabudnuté recepty
Recept

Takmer zabudnuté recepty

Pečenie je vášeň a verím, že ak súhlasíte, tak sa vám zídu dobré recepty. Recepty, ktoré sa stali “evergrínmi”, recepty, ktoré odolali času a prežívajú stáročia. Prečo? Pretože sú poctivé, v svojej podstate jednoduché a najmä – dobré. A o to ide, no nie? Pečeniu a zbieraniu receptov sa venujem už roky a povedala som...

Domáce bosniaky z kvásku
Recept

Domáce bosniaky z kvásku

Poznáte pečivo zvané bosniaky? Pamätám si, že po revolúcii v našej dedine otvorili mliekareň, v ktorej nebolo síce veľa tovaru, ale mali tam dve veci (mimo iných zopár drobností), ktoré som milovala a dodnes milujem. Acidofilné mlieko v sklenej fľaši a veľké, chrumkavé bosniaky, na povrchu posypané rascou a soľou. A to boli moje desiate....

Perníčky v tvare srdiečka
Recept

Perníčky v tvare srdiečka

Perníčky sa u nás doma jedia celý rok. Nie sú len jesenným alebo vianočným pečivom, práve naopak. Chutia nám kedykoľvek. Ale pravdou je, že trochu viac sa nám žiadajú v čase, keď sa vonku schladí, keď sa nám žiada teplý čaj alebo kakao, prípadne teplo z ohníka. Vyskúšajte tento môj najnovší recept. Perníčky sú nielen...

Čierny jablčník
Recept

Čierny jablčník

Čo je to čierny jablčník? Tiež sa pýtate? Listujúc staré zošity po babkách v našej rodine, som našla jeden recept s týmto názvom. Poviem otvorene, nebol dokonalý a potreboval vylepšiť, ale v tom sa ja vyžívam. Tak som ho vycibrila a poviem neskromne, tak dobrý koláč je to, že si ho zaraďujem medzi moje tohtoročné...

Dvojfarebné rezy s rumovou plnkou
Recept

Dvojfarebné rezy s rumovou plnkou

Dvojfarebné rezy sú pre mňa symbolom Veľkej noci alebo rodinnej oslavy. Naša maminka ich piekla na sviatočné príležitosti a mne veľmi chutili. Pamätám sa, že ako dieťa som ich jedla po vrstvách. Najprv spodnú kakaovú, potom žltú a nakoniec to najlepšie, vrchnú vrstvu poliatu čokoládou. Nedávno som si listovala náš rodinný receptár a hľadala recept...