Kategória receptov: <span>zákusky</span>

Home / zákusky
Farebné kocky s čokoládovou plnkou
Recept

Farebné kocky s čokoládovou plnkou

nkanNápad upiecť tieto farebné kocky s čokoládovou plnkou vznikol veľmi spontánne. Začalo to takto: u nás doma máme veľmi radi lyofilizované ovocie a keď sa mi do rúk dostali mrazom sušené višne od Brixu, ktoré si vďaka šetrnému sušeniu zachovali krásnu krvavočervenú farbu a príjemnú sladko-kyslú chuť, vravím si, že by som ich rada použila...

Grilovaný marcipánový koláč
Recept

Grilovaný marcipánový koláč

Vedeli ste, že tento marcipánový koláč sa nepečie, ale griluje? Áno, dobre čítate – tenká vrstva po tenkej vrstve sa krátko griluje, až kým neminieme celé cesto a hotový koláč potom už len nakrájame a ozdobíme, ako sa nám páči. Ja som trojuholníky koláča poliala čokoládovou polevou a dozdobila mandľovými lupienkami. Vyskúšajte ho, je chutný,...

Krémové košíčky z krehkého cesta s ananásovou plnkou
Recept

Krémové košíčky z krehkého cesta s ananásovou plnkou

Krémové košíčky s ananásom som piekla na našu malú oslavu 10.výročia Sisters Bakery. Je to šikovný jednohubkový dezert, ktorý každému chutil. Jednoduché košíčky z krehkého cesta si môžeme pripraviť dopredu (dajú sa, dokonca, veľmi dobre zmraziť) a keď nás prekvapí návšteva alebo potrebujeme rýchlo pripraviť sladké pohostenie, stačí ich len naplniť ľubovoľným krémom.

Škola pečenia – Laskonky na mnoho spôsobov
Recept

Škola pečenia – Laskonky na mnoho spôsobov

Arašidové laskonky sú mojou obľúbenou verziou tohto retro – dezertu. Základom laskoniek je bezé hmota – tak nazývame bielkové zmesi s mletými orechmi (akýmikoľvek), ktoré sa sušením vypečú do chrumkava. Laskonky poznáme všetci z cukrární, sú to stálice medzi klasickými dezertami ešte z čias minulých. Ja vás dnes prevediem mojim laskonkovým receptom v detailnom postupe,...

Mandľový koláč so šľahačkovou plnkou
Recept

Mandľový koláč so šľahačkovou plnkou

Mandľový koláč s plnkou zo šľahačky je ľahkým letným dezertom, ktorý máte raz dva hotový zo surovín, ktoré máme asi všetci doma. Najlepšie chutí dobre vychladený a podávaný s čerstvým ovocím. Poďte si pozrieť tento recept a keď si tento koláč podľa neho upečiete, napíšte mi, ako vám chutil.

Adamova torta s čerešňovou plnkou
Recept

Adamova torta s čerešňovou plnkou

Adamova torta s čerešňovou plnkou je súčasť našej rodinnej tradície. Adam má narodeniny v júni a vtedy dozrieva čerešňa na našom dvore. Odkedy je torty, pečiem mu na narodeniny vždy nejakú verziu čerešňovej torty. Táto je skvelá a ja vám ju vrelo odporúčam. Má neuveriteľne chutný a jemný korpus a jednoduchú výbornú čerešňovú plnku.

Košíčky s bazovým krémom
Recept

Košíčky s bazovým krémom

Tieto košíčky s bazovým krémom som piekla nedávno v relácii Dámsky klub. Podľa reakcií ochutnávačov si dovolím tvrdiť, že boli vynikajúce. Ale veď – nie je sa čo čudovať. Ich základom je jednoduché krehké cesto (ľudovo známe aj ako linecké) a to naplníme bazovým krémom. Ako si bazový krém pripraviť? Dozviete sa v mojom recepte...

Čokoládový koláč After Eight
Recept

Čokoládový koláč After Eight

Máte radi čokoládky s pepermintovou plnkou After Eight? Tak potom zbystrite pozornosť. Upiekla som skvelý čokoládový koláč After Eight, ktorý sa chuťou veľmi podobá na spomínané sladkosti. Okrem toho je naozaj jednoduchý a rýchly na prípravu, takže navrhujem, rovno sa poďme pozrieť na recept.

Škola pečenia – Punčový zákusok
Recept

Škola pečenia – Punčový zákusok

Vitajte v škole pečenia, dnes si upečieme super šťavnatý punčový zákusok. Presne taký, za aký ste hlasovali v mojej ankete na instagrame. Jeho základom bude nadýchané piškótové cesto. A aký by to bol punčák bez punčovej plnky? Ukážem vám, ako som robila jahodový punč, vďaka ktorému je tento zákusok neuveriteľne šťavnatý a ovocný. A ružový...