Kategória receptov: <span>zákusky</span>

Home / zákusky
Rumové srdiečka s čokoládou a kokosom
Recept

Rumové srdiečka s čokoládou a kokosom

Podobajú sa na kokosové ježe, sú to ale rumové srdiečka s čokoládou a kokosom. Lahodné kakaové cesto plné chuti, obalené v šťavnatej poleve z čokolády a rumu a to celé obalené v jemnej perinke zo strúhaného kokosu. Ak plánujete spraviť radosť niekomu, na kom vám záleží a medzi riadkami povedať, že aj viac než na...

Krupicový krémeš – krémešovník
Recept

Krupicový krémeš – krémešovník

Ani s avás nejdem pýtať, či ste niekedy jedli krémeš. Tento legendárny zákusok má mnoho podôb a ja som dnes vytvorila krupicovú. Keďže to ale nie je klasický krémeš, nazvala som si túto kombináciu krémeša a tradičného gréckeho zákusku “krémešník”.  Je to jednoduchá verzia obľúbeného dezertu, ktorú si pripravíme z hotového – kúpeného cesta a...

Čokoládový koláč s lieskovcami
Recept

Čokoládový koláč s lieskovcami

Na jeseň mi čokoládové veci nejako lepšie chutia. Preto som si upiekla čokoládový koláč s lieskovcami. Pomerne jednoduchý recept so zopár prísadami, ktoré nechajú pekne vyniknúť silnej čokoládovej chuti a chuti lieskových orieškov. Svojou konzistenciou vám možno bude trochu pripomínať brownie – na povrchu je jemný, až trochu chrumkavý, vo vnútri hutnejší a silno čokoládový....

Čokoládový brownie s mascarpone a čučoriedkami
Recept

Čokoládový brownie s mascarpone a čučoriedkami

Brownie koláčiky asi všetci dobre poznáte. Tento je však iný. Výnimočný. Vôbec nie ťažký a hutný, práve naopak. Vďaka jednej nečakanej prísade v ceste ostáva tento koláč prekvapivo ľahký a nadýchaný a je v ňom len minimum múky. Korunovaný poctivou vrstvou čokoládovej polevy a ozdobený čerstvými čučuoriedkami bol “hviezdou” nášho večera s návštevou :-). A...

Škola pečenia – Meringue
Recept

Škola pečenia – Meringue

„Meringue“ (čítaj ako „mƏ-reng) je trochu komplikované slovo, pod ktorým sa skrýva ľahká sladká dobrota. Jej základ tvoria len dve prísady – vaječné bielky a cukor. Vyšľahať bielky s cukrom nie je nič komplikované a ak ovládnete toto malé majstrovstvo, tak sa vám otvorí svet mnohých možností, ako si „osladiť život“.

Bazová torta
Recept

Bazová torta

Keď máš chuť na dobrý, jednoduchý a veľmi osviežujúci dezert, potom je tu táto bazová torta. Medzi dvomi plátmi nadýchaného piškótu je veľa dobrej plnky, ktorej základom je tvaroh, šľahačka a samozrejme, bazový sirup. Ja som ju upiekla cez víkend pre našich hostí a neskromne poviem, neostal ani kúsok. No a keďže sezóna bazy nám...

Tarte tropezienne – briošková torta s lahodným krémom
Recept

Tarte tropezienne – briošková torta s lahodným krémom

Pri mojich výletoch po Európe som naďabila na dezert zvaný Tarte tropezienne. Je to koláč z oblasti Francúzskej riviéry, pôvodom zo Saint Tropez. Na azúrovom pobreží, konkrétne v Saint Tropez ho v 50-tych rokoch minulého storočia po prvýkrát upiekol cukrár Alexandre Micka, pričom pôvodný recept mal od svojej starej mamy, Poľky.  Slávna Brigitte Bardot jej ale...

Parížske rožky v citrónovej verzii bez kakaa
Recept

Parížske rožky v citrónovej verzii bez kakaa

Parížske rožky všetci poznáme. Lahodný zákusok na orechovom podklade, kakaový krém, ktorému sa len ťažko odoláva a celé to polejeme čokoládou. Ja som si tento rok povedala, že si trochu zaexperimentujem a pripravila som malú obmenu tohto klasického receptu. Celé jej kúzlo spočíva v tom, že som z plnky vynechala kakao a horkú čokoládu a...