Bábovka je hádam najväčšia klasika v oblasti domáceho pečenia. Asi nepoznáme nikoho, kto by nepoznal túto dobrotu. Receptov na bábovku je neúrekom, my samé sme ich už niekoľko odskúšali a tie najlepšie vám postupne predstavujeme na našej stránke. Okrem klasickej mramorovej bábovky, kde sa pekne prepletá vanilková a kakaová vrstva, by sme do vašej pozornosti chceli dať jablkovo škoricovú bábovku. Kto už niekedy piekol koláč, kde sa do cesta pridáva ovocie či zelenina vie, že táto ingrediencia vie v správnom pomere robiť zázraky. Podobne je to aj v tejto bábovke. Jablko ju jemne dosladzuje, prepožičiava jej ovocnú chuť a robí bábovku šťavnatejšou. Vyskúšate?
Jablkovo škoricová bábovka ku kávičke od Sisters Bakery
Ingrediencie:
- 400 g hladkej múky
- 1 kypriaci prášok
- 2 ČL škorice
- 100 g hnedého cukru
- 3 PL medu
- 3 ošúpané a nastrúhané jablká
- 200 g masla
- 4 vajcia
Ako na to?
- Maslo s cukrom necháme v mixéri miešať, kým nevynikne nadýchaný hladký krém. Pridáme med a premiešame. Po jednom pridávame vajcia izbovej teploty (ak dáme studené vajcia, maslo sa môže zraziť).
- Nastrúhané jablká vyžmýkame a vmiešame do vajíčkovej zmesi.
- Múku s kypriacim práškom a škoricou preosejeme a vyrechou vmiešame do jablkovej zmesi.
- Bábovkovú formu vytrieme maslom, vysypeme múkou a nansesieme do nej cesto. Na povrchu ho uhladíme morkou lyžicou a dáme piecť do rozohriatej rúry na 160 stupňov asi na hodinu.
- Špajlou odskúšame, či je bábovka prepečená vo vnútri a daáme ju na mriežku úplne vychladnúť.
- Pred podávaním ju posypeme práškovým cukrom.
A tu sú spomínané variácie na tému bábovka:
Vanilková bábovka s polevou z bielej čokolády
Mramorová bábovka
Leave a Reply
Musíte byť prihlásení na komentovanie príspevku.