Jednoduchý koláč vieme napiecť tiež :-). Keď vás niekedy prepadne nečakaná chuť na niečo dobré, sladké, čo by ste si dali ku kávičke, tento koláč vám spraví tú službu. Všetko postupne pridávate a primiešavate do jednej misy, upečiete a na záver potrieť arašidovým maslom a naniesť polevu z čokoládovej ganache. Mňam, mňam.
Jednoduchý koláč s arašídovým maslom od Sisters Bakery
Ingrediencie:
- 250 g kryštálového cukru
- 4 PL roztopeného masla (alebo rastlinného oleja)
- 4 celé vajcia
- 1 ČL vanilkového extraktu
- 250 ml mlieka
- 250 g hladkej múky
- 1 ČL kypriaceho prášku
- Asi 4-5 kopcovitých PL arašídového masla
- 150 g horkej čokolády
- 100 ml šľahačkovej smotany
Ako na to?
- V mise vymiešame cukor s maslom (alebo olejom) do krémova, po jednom pridávame celé vajcia a riadne vyšľaháme, až kým nám nevznikne nadýchaná bledá pena.
- Postupne pridávame vanilkový extrakt, mlieko a preosiatu múku s kypriacim práškom.
- Vymiešame do hladka, nalejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme v rozohriatej rúre na 180 stupňoch asi 20 minút.
- Ešte teplé potrieme vrstvou arašídového masla a necháme úplne vychladnúť.
- Na polevu si necháme zovrieť šľahačku a zalejeme ňou na kúsky nalámanú čokoládu. Miešame, kým sa čokoláda úplne nerozpustí. Ak sa veľmi ponáhľame, stačí si len rozpustiť čokoládu vo vodnom kúpeli a potrieť ňou koláč.
- Necháme vychladnúť. Počas chladnutia nám bude čokoládová zmes mierne tuhnúť, ostane však stále polotekutá, aby sa dala naliať na vychladnutý koláč.
- Koláč s polevou dáme stuhnúť do chladničky. Nakrájame a jeme.
- Táto dávka vystačí na menší plech a koláč má hrúbku asi 1.5 cm. Príprava je veľmi rýchla, bude vám stačiť asi 15 minút, potom pečene 20 minút a chladenie. Nenáročný koláč aj pre začiatočníkov, ktorého sa nemusíte báť.
Obohaťte si svoju zbierku rýchlych receptov aj o ďalšie:
Vanilková bábovka
Citrónová tortička
Rýchla piškótová torta
Tekvicová roláda
Makovo jablkový šťavnatý koláč
Leave a Reply
Musíte byť prihlásení na komentovanie príspevku.