mandľové rožky
mandľové rožky
mandľové rožky
Tieto mandľové rožky s kokosom som pripravila trochu neplánovane a spontánne. Keď mi jeden kamarát priniesol ozaj prvotriednu mandľovú múku, premýšľala som, čo z nej napečiem. Do makróniek sa mi práve nechcelo, tak si hovorím, že skúsim niečo vianočné a zároveň zaujímavé. Niečo, čo tu ešte nebolo. Výsledkom mojich experimentov sú tieto mandľové rožky, ktorých...

Tieto mandľové rožky s kokosom som pripravila trochu neplánovane a spontánne. Keď mi jeden kamarát priniesol ozaj prvotriednu mandľovú múku, premýšľala som, čo z nej napečiem. Do makróniek sa mi práve nechcelo, tak si hovorím, že skúsim niečo vianočné a zároveň zaujímavé. Niečo, čo tu ešte nebolo. Výsledkom mojich experimentov sú tieto mandľové rožky, ktorých výnimočnosť spočíva v kombinácii chutí pražených mandlí a kokosového sušeného mlieka. Zaujala som vás práve? Tak poďte vyskúšať tento recept. Len zopár vyberaných ingrediencií a máte výborné vianočné pečivo.

Mandľové rožky s kokosom od Sisters Bakery

Ingrediencie: 

  • 420 g hladkej múky
  • 300 g masla
  • 150 g kryštálového cukru
  • 100 g opražených – opečených a pomletých mandlí (môžeme najprv opražiť celé mandle, nechať uch vychladnúť a potom pomlieť alebo dať na plech mandle pomleté a opiecť ich).
  • 1 ČL mletej vanilky 
  • Štipka soli

 

Na obaľovanie:

 

Ako na to?

  • Opražené, mleté a vychladnuté mandle premiešame s cukrom, soľou a vanilkou. Pridáme zmäknuté maslo a miešame, kým sa všetky prísady nespoja (ideálne mixérom, ale prísady môžeme aj miesiť ručne). Môžeme použiť aj rovno pomleté mandle, resp.mandľovú múku, ktorú na plechu na 180 stupňoch asi 8 minút opečieme, kým nezačne rozvoniavať.
  • Napokon pridáme hladkú múku a vypracujeme kompaktné cesto. Zabalíme ho do fólie a necháme asi 30 minút v chlade odpočívať.
  • Potom z cesta vyformujeme valčeky s priemerom asi 1.5-2 cm a nakrájame ich na 5 cm. Tie dlaňami vygúľame tak, aby boli v strede hrubšie a mali tenké okraje a vytvarujeme ich do tvaru ohnutých rožtekov.
  • Dáme ich na plech vystlaný papierom na pečenie. Mandľové rožky pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 180 stupňoch asi 12 minút. Po dopečení ich necháme krátko vychladnúť a potom ich bohato obaľujeme v zmesi preosiateho práškového cukru a jemného sušeného kokosového mlieka. Tieto sypké prísady dobre priľnú na ešte teplé rožky a výborne doplnia ich chuť.Skúste v tejto zmesi obaliť aj klasické vanilkové rožky, alebo posypať iné suché pečivo, je to fakt príjemná chuťová zmena.

 

 Pečiete radi podľa mojich receptov?

Ak radi pečiete podľa moich receptov, nezabudnite im potom na mojej stránke dať 5 hviezdičiek. Pomôžete tak ďalším návštevníkom stránky rozhodovať sa, čo napiecť :-). Okrem mojej stránky ma môžete sledovať na Instagrame (@michaelasistersbakerysk) alebo na Facebooku (SistersBakerySK).

Alebo vás pozývam zaregistrovať sa na mojej stránke (viď vpravo alebo na spodu stránky). Vďaka registrácii vá neujde žiaden môj recept, lebo vám ho vždy pošlem priamo do mailu a zároveň budete mať prístup k všetkým, aj zamknutým receptom a článkom na mojej stránke.

Registrácia vám nezaberie viac než pol minúty :-).

No a spomeniem aj moje knihy – Takmer zabudnuté recepty a Takmer zabudnuté recepty 2. Obe si môžete kúpiť priamo na mojej stránke alebo takmer vo všetkých väčších kníhkupectvách. Sú zbierkou tých najlepších klasických receptov na sladké a slané pečenie, ktoré robievali už aj naše babky. Ja som ich zozbierala, napiekla, nafotila a spísala, aby boli všetky pekne pokope :-).

Leave a Reply