Kategória receptov: <span>Sviatočné</span>

Home / Sviatočné
Židovské rožky s makom  rugelach
Recept

Židovské rožky s makom rugelach

Dnes si upečieme rugelach, Tieto židovské rožky bez kysnutia piekli pôvodne aškenázsky Židia na sviatky ako Hanukkah alebo Rosh ha-Schana. Typicky sa plnia makovou plnkou, výborne však chutia aj s orechovou. Ich príprava je jednoduchá a zvládne ju každý.

Fúkané rožky z vlašských orechov
Recept

Fúkané rožky z vlašských orechov

Fúkané rožky sú neodmysliteľnou súčasťou našich rodinných Vianoc. Už ako malé dieťa som ich mala najradšej zo všetkých vianočných koláčikov. A dobré an tom celom bolo to, že ich každé Vianoce napiekla naša maminka, naša krstná a aj naša babka. Podľa toho istého babkinho receptu. Túto legendu som potom neskôr absolútne oprávnene zaradila do mojej prvej knihy...

Makový koláč z krehkého cesta na Vianoce
Recept

Makový koláč z krehkého cesta na Vianoce

Upečte si tento jednoduchý ale veľmi dobrý makový koláč z krehkého cesta. Piekla som ho vo vysielaní Telerána v Markíze v rámci mojej jesennej školy pečenia a všetkým veľmi chutil. Jeho príprava je veľmi jednoduchá a zvládne ju aj začiatočník. Poďte si pozrieť recept a verím, že dostanete chuť ho vyskúšať.

Medový koláč medovik
Recept

Medový koláč medovik

Medovik je ukrajinský medový koláč alebo medová torta, ktorú u mňa piekla moja kamarátka Svetlana. Pozvala som ju jedného dňa, že spolu niečo napečieme a navaríme. Kým ona piekla, ja som navarila na obed perkelt. Spravili sme si tak pekný gurmánsky deň a obom nnám chutilo. Svetlanin recept je jednoduchý a výsledok? Úžasne mäkký a...

Krémové košíčky z krehkého cesta s ananásovou plnkou
Recept

Krémové košíčky z krehkého cesta s ananásovou plnkou

Krémové košíčky s ananásom som piekla na našu malú oslavu 10.výročia Sisters Bakery. Je to šikovný jednohubkový dezert, ktorý každému chutil. Jednoduché košíčky z krehkého cesta si môžeme pripraviť dopredu (dajú sa, dokonca, veľmi dobre zmraziť) a keď nás prekvapí návšteva alebo potrebujeme rýchlo pripraviť sladké pohostenie, stačí ich len naplniť ľubovoľným krémom.

Škola pečenia – Laskonky na mnoho spôsobov
Recept

Škola pečenia – Laskonky na mnoho spôsobov

Arašidové laskonky sú mojou obľúbenou verziou tohto retro – dezertu. Základom laskoniek je bezé hmota – tak nazývame bielkové zmesi s mletými orechmi (akýmikoľvek), ktoré sa sušením vypečú do chrumkava. Laskonky poznáme všetci z cukrární, sú to stálice medzi klasickými dezertami ešte z čias minulých. Ja vás dnes prevediem mojim laskonkovým receptom v detailnom postupe,...

Mandľový koláč so šľahačkovou plnkou
Recept

Mandľový koláč so šľahačkovou plnkou

Mandľový koláč s plnkou zo šľahačky je ľahkým letným dezertom, ktorý máte raz dva hotový zo surovín, ktoré máme asi všetci doma. Najlepšie chutí dobre vychladený a podávaný s čerstvým ovocím. Poďte si pozrieť tento recept a keď si tento koláč podľa neho upečiete, napíšte mi, ako vám chutil.

Adamova torta s čerešňovou plnkou
Recept

Adamova torta s čerešňovou plnkou

Adamova torta s čerešňovou plnkou je súčasť našej rodinnej tradície. Adam má narodeniny v júni a vtedy dozrieva čerešňa na našom dvore. Odkedy je torty, pečiem mu na narodeniny vždy nejakú verziu čerešňovej torty. Táto je skvelá a ja vám ju vrelo odporúčam. Má neuveriteľne chutný a jemný korpus a jednoduchú výbornú čerešňovú plnku.