sorbet
sorbet
sorbet
Sorbet som nerobila prvýkrát. V tomto recepte vám však chcem predstaviť jednu vychytávku, vďaka ktorej bude váš domáci sorbet hladký a bez kryštálikov. Priamo v recepte nájdete vysvetlenie, čo konkrétne spôsobí, že vám váš domáci sorbet bude chutiť lepšie než ten kupovaný. My sme náš pripravili z čiernej moruše a z danej dávky nám vyšla...

Sorbet som nerobila prvýkrát. V tomto recepte vám však chcem predstaviť jednu vychytávku, vďaka ktorej bude váš domáci sorbet hladký a bez kryštálikov. Priamo v recepte nájdete vysvetlenie, čo konkrétne spôsobí, že vám váš domáci sorbet bude chutiť lepšie než ten kupovaný. My sme náš pripravili z čiernej moruše a z danej dávky nám vyšla asi 500 ml porcia hotového sorbetu. Namiesto moruše môžete použiť aj iné ovocie. Výborne sa hodia jahody, maliny, ríbezle, čučoriedky, mango a pod.

Ovocný domáci sorbet z čiernej moruše od Sisters Bakery

 

Ingrediencie:

  • 500 g ovocia (moruša alebo iné obľúbené ovocie)
  • 200 g kryštálového cukru
  • 200 g vody
  • 100-150 ml citrónovej šťavy (asi z 2-3 citrónov)

Ako na to?

  • Najprv si pripravíme cukrový rozvar – sirup. Cukor spolu s vodou dáme do menšieho kastrólika a privedieme ich do varu. Za občasného miešania ich spolu povaríme asi 3 minúty, kým sa cukor vo vode úplne nerozpustí a celá tekutina nadobudne trochu väzkú konzistenciu.
  • Sirup odstavíme a necháme ho úplne vychladnúť. Napríklad cez noc.
  • Ovocie umyjeme a očistíme a necháme ho na noc v chladničke.
  • Na noc dáme do mrazničky nádobu zo zmrzlinovača (ak nemáme, tak dáme do mrazničky mrazuvzdornú nádobu) dobre vychladiť.
  • Na druhý deň (ideálne po 24 hodinách) dáme ovocie, sirup a citrónovú šťavu do mixéra a všetko rozmixujeme na kašu. Prepasírujeme ju cez jemné sito a tekutinu dáme znovu zachladiť, aspoň na hodinu, pokojne aj na dlhšie.
  • Vychladnutú tekutinu nalejeme do zmrzlinovača a asi 15 minút ju necháme podľa návodu miešať. Miešaním sa zmes zmrazí na hustú krémovú ľadovú konzistenciu. Túto dáme do mrazuvzdornej nádoby a uskladňujeme ju v mrazničke. Sorbet bude správne zmrazený asi po dvoch – troch hodinách od vloženia hotovej zmesi do mrazničky.
  • Ak nemáme zmrzlinovač, zachladenú tekutinu dáme do vychladenej nádoby z mrazničky. Nádobu s ovocnou zmesou dáme na hodinu do mrazničky. Po hodine ju metličkou premiešame, aby sme predišli tvorbe ľadových kryštálikov a udržali si hladkú konzistenciu. Odporúčame zmes premiešať ešte zo dva-tri razy, vždy po ppol hodine až hodine.

Ak chceme sorbet dochutiť napríklad bylinkami – výborne sa hodí mäta – namočíme viac mätových lístkov do vychladnutého sirupu a necháme ich v ňom lúhovať cez noc. Pred použitím sirupu do sorbetu lístky mäty vyberieme.

Staň sa členom našej skupiny

Ak rád – rada pečieš a tvoríš domáce menu, zaregistruj sa na našej stránke a staň sa tak členom našej virtuálnej skupiny. Tvoja registrácia ťa nič nestojí, možno pol minúty času a za odmenu budeš mať prístup k obsahu, ktorý je odomknutý len pre registrovaných fanúšikov.

Aktuálne si napríklad všetci zaregistrovaní môžu stiahnuť ZADARMO náš receptár Kváskové recepty od Sisters Bakery. Nájdeš v ňom 10 kváskových receptov z našej kuchyne, sladkých aj slaných, ktoré máme overené mnohými pokusmi a ochutnané mnohými maškrtníkmi.

 

Občas ti pošleme novinky do tvojej mailovej schránky, aby sme ti pripomenuli, že máme na stránke nové recepty, alebo cestovateľské gurmánske články na inšpiráciu, či kupóny a ďalšie výhody.

Ďakujeme, že nás sleduješ a prajeme ti, nech ti s nami chutí aj naďalej.

Leave a Reply