Keď si napečiete tieto anízové keksíky, môžete ich uschovať na dlhý čas v sklenenej nádobe a keď vás pochytí chuť niečo dobré si namočiť do kávy, čaju, alebo zabaliť deťom na výlet, máte ich rovno po ruke. Veľmi jednoduchý recept, len zmiešate, vytvarujete a upečiete. Nepotrebujete k tomu ani špeciálne suroviny, ak dobre počítame, stačia vám 4 základné veci, aníz alebo fenykel a hotovo.
Anízové keksíky alebo domáce Marína kekse od Sisters Bakery
Ingrediencie:
Na cesto:
- 280 g polohrubej múky
- 150 g mletých neošúpaných mandlí
- 150 g práškového cukru
- 1 ČL mletého anízu alebo fenyklu (ak nemáte mleté, môžete v mažiariku rozdrtiť anízové alebo fenyklové semiačka na jemno)
- 2 celé vajcia
Ako na to?
- Rúru rozohrejeme na 220 stupňov.
- Všetky suché prísady dobre premiešame, pridáme celé vajcia a varechou miešame, kým sa suroviny nezačnú spájať.
- Potom cesto ručne krátko vymiesime, až kým sa pekne nespojí.
- Cesto rozdelíme na 2-4 kusy, každý z nich vyšúľame do valčeka s priemerom max.3 cm a valčeky poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie.
- V dobre rozohriatej rúre ich pečieme asi 15-20 minút, kým sa na povrchu nezačnú jemne sfarbovať do hneda. (tenšie valčeky cesta vyžadujú kratší čas pečenia, hrubšie dlhší.
- Na skúšku prepečenia môžeme jeden valček prerezať v strede, ak je úplne suchý, keksíky sú dopečené, ak je z väčšej časti vlhký, necháme ešte zopár minút v rúre.
- Upečené valčeky opatrne nakrájame na plátky hrubé asi 1 cm a necháme ich na mriežke vychladnúť a vyschnúť.
- Anízové keksíky skladujeme najlepšie v sklenenej, uzatvárateľnej nádobe. Dobre uskladnené vydržia veľmi dlho.
Chrumkavé keksíky my máme veľmi radi. Ak vás zaujali tieto anízové keksíky, vyskúšajte tiež tieto:
Krehké keksíky s lieskovým orieškom
Kakaové Oreo keksíky so smotanovou plnkou
Leave a Reply
Musíte byť prihlásení na komentovanie príspevku.