Cheesecake s čučoriedkovou penou
Cheesecake s čučoriedkovou penou
Cheesecake s čučoriedkovou penou
Cheesecake s čučoriedkovou penou

Cheesecake asi pre vás nie je ničím novým. Verte ale, že tento, ktorý sme napiekli na jednu stretávku s bývalými kolegami, je výnimočný. Nie je to len jednoduchý cheesecake, v tomto koláči je navyše jedna výborná ovocná vrstva. Z čerstvých čučoriedok sme spravili penu, ktorá sa k tvarohovej vrstve hodí viac než čokoľvek iné. Ak nemáte čučoriedky, môžete použiť viac-menej akékoľvek bobuľové ovocie a nič tým nepokazíte. Tak sa do toho pustite. Nebudete ľutovať.

Cheesecake s čučoriedkovou penou od Sisters Bakery

 

Ingrediencie:

Na krustu:

  • 220 g maslových sušienok
  • 50 g mäkkého masla

 

Na tavrohovú plnku:

  • 500 g jemného tvarohu
  • 200 ml šľahačky
  • 3 vajcia
  • 1 ČL vanilkového extraktu
  • 3 PL hladkej múky
  • 120 g kryštálového cukru

 

Na čučoriedkovú penu:

  • 300 ml šľahačky
  • 500 g čučoriedok
  • 1 PL citrónovej šťavy
  • 100 g kryštálového cukru
  • 5 plátkov želatíny

 

Ako na to? 

  • Sušienky rozmixujeme na jemno, zmiešame s maslom a natlačíme ich na dno torčtovej formy (my sme použili formu s priemerom 26 cm). Dáme na 12 minút piecť na 180 stupňov.
  • Všetky prísady na tvarohovú plnku zmiešame vo väčšej mise mixérom a nalejeme ich na predpečenú keksovú krustu. Pečieme asi 50 minút na 150 stupňoch, správne upečený cheescake je na dotyk pružný a drží tvar. Necháme chladnúť.
  • Medzitým si pripravíme čučoriedkovú penu. Plátky želatíny dáme napučať do studenej vody.
  • Čučoriedky rozvaríme s cukrom a citrónovou šťavou, kým sa cukor nerozpustí. Prepasírujeme cez jemné sitko, aby sme odstránili šupky.
  • Napučanú želatínu vyžmýkame, pridáme do čučoriedok (odstavených z ohňa) a premiešame, aby sa rozpustila. Necháme trochu vychladnúť.
  • Šľahačku si vyšľaháme do tuha. Postupne do nej primiešavame ovocie, jemne, ale dôkladne a túto zmes nalejeme na vychladnutý upečený koláč (ktorý ponechávame vo forme).
  • Dáme do chladničky, kým koláč nestuhne, ideálne cez noc. Bude to trvať určite niekoľko hodín.
  • Po stuhnutí opatrne odstránime formu a cheesecake dozdobíme čerstvými čučoriedkami a podávame.

Ľúbite cheesecake v akejkoľvek podobe? Tak ste na správnej adrese. Máme ich v našom archíve hneď niekoľko:

Karamelový cheesecake

Tvarožník s marhuľami

Cheesecake s marakujou

Leave a Reply