Bezlepkový brownie, ktorý vám dnes predstavujeme, neobsahuje pšeničnú múku. Základom chutného brownie cesta je okrem horkej čokolády a mascarpone ryžová hladká múka. Toto brownie cesto sme ešte vylepšili štipkou perníkového korenia a hruškami. Veľmi lákavá kombinácia a neuveriteľne dobrá chuť. Nebojte sa experimentovať a vylepšite si recepty o ingrediencie, ktoré máte najradšej.
Hruškový bezlepkový brownie s perníkovým korením od Sisters Bakery
Ingrediencie:
- 1 zrelá hruška
- 60 g horkej čokolády
- 150 g čerstvého syra (mascarpone, philadelphia a pod.)
- 100 g kryštálovho cukru
- 1 balíček perníkového korenia (resp.2 ČL)
- 1 vanilka
- 1 ČL kypriaceho prášku
- 2 väčšie vajcia
- 50 g ryžovej múky hladkej
- Za hrsť nasekaných lieskovcov
Ako na to?
- Postup na tento koláč je veľmi jednoduchý a rýchly.
- Najprv si roztopíme horkú čokoládu vo vodnom kúpeli (nad parou). Hrušku ošúpeme, vykrojíme jaderník a nakrájame ju na asi 2 mm plátky.
- Kryštálový cukor, vanilku a čerstvý syr vymiešame v mise mixérom, postupne po jednom prišľahávame vajcia, až kým nie sú riadne zapracované. Ďalej pridáme roztopenú a trochu vychladnutú čokoládu a nakoniec pridáme preosiatu zmes múky, perníkového korenia a kypriaceho prášku. Gumenou varechou ju zľahka ale dôkladne vmiešame do čokolády tak, aby sa premiešali jednotlivé suroviny.
- Cesto nalejeme do formy, ktorú sme vytreli olejom a vystlali papierom na pečenie. My sme použili formu o veľkosti asi 12 x 35 cm, na túto veľkosť je prispôsobená aj veľkosť dávky. Povrch brownie pekne uhladíme, naukladáme naň plátky hrušky, posypeme nasekanými lieskovými orechami a pečieme asi 20-25 minú tna 180 stupňoch.
- Po dopečení necháme úplne vychladnúť.
- Ak uprednostňujete čistú horkú čokoládovú chuť brownie, kľudne vynechajte hrušky.
Či už máte radi brownie alebo jednoduché a rýchle koláče, určite si vyberiete aj spomedzi našich ďalších receptov. Neváhajte a prelistujte si ich, možno v nich nájdete práve to, čo hľadáte:
Brownies s arašídovou polevou
Klasické brownies
Rýchla piškótová torta s marhuľami
Sacherova torta
Leave a Reply
Musíte byť prihlásení na komentovanie príspevku.