Jogurtová bublanina je, aspoň podľa nás, ktorý v lete treba upiecť nejeden raz. Nadýchané a vláčne cesto sa hodí k akémukoľvek ovociu. Ak nemáte práve chuť na čučoriedky, vyskúšajte jahody, maliny, ríbezle alebo černice. Aby bola bublanina ešte lepšia, pridali sme na ňu klasickú posýpku z masla, múky a cukru. Už len navariť kávu, vyložiť nohy a môžeme sa zahryznúť.
Jogurtová bublanina s čučoriedkami
Ingrediencie:
Na cesto:
- 450 g hladkej múky
- 250 g bieleho plnotučného jogurtu
- 180 g kryštálového cukru
- 150 ml oleja
- 4 vajcia
- Pol balíčka kypriaceho prášku
- 1 ČL sódy bikarbóny
- 1 vanilkový cukor
- Kôra z 1 citróna
Na posýpku:
- 125 g hladkej múky
- 85 g masla
- 70 g práškového cukru
- 250 g čučoriedok
Ako na to?
- Celé vajcia, cukor a vanilkový cukor šľaháme asi 5-7 minút do nadýchanej bledej peny. Pridáme kôru z citróna a premiešame.
- Do vajíčkovej zmesi vlejeme olej a pridáme biely jogurt a mixérom dobre vmiešame.
- Múku, kypriaci prášok a sódu preosejeme a po troške ich gumenou varechou vmiešavame do vajíčkovej zmesi, aby bola nadýchaná. Nemiešame mixérom, inak bude bublanina zbitá.
- Cesto nalejeme do menšieho pekáča vytretého maslom a vyspaného múkou. Na povrch nasypeme čučoriedky a celý koláč posypeme posýpkou. Tú si pripravíme zmiešaním múky, práškového cukru a mäkkého masla. Rukami túto zmes premiešame a namrvíme na čučoriedkový koláč.
- Pečieme na 180 stupňoch v rozohriatej rúre asi 45-55 minút.
- Po dopečení musí jogurtová bublanina vychladnúť a potom ju nakrájanú na kocky môžeme podávať.
Ovocné koláče na leto
V lete ľudia akosi viac vypekajú. Všade je kopec ovocia a len čo sa zje jogurtová bublanina, už premýšľame, čo napečieme ako ďalšie. Aby sa vám jednoduchšie vyberalo, vybrali sme pre vás z nášho receptového archívu zopár ovocných koláčov. Každý jeden stojí za vyskúšanie.
Hrnčeková bábovka s makom a marhuľami
Kysnutý koláč s tvarohom a čučoriedkami
Ovocné koláče z tvarohového cesta
Leave a Reply
Musíte byť prihlásení na komentovanie príspevku.